Grindr laat gebruikers India zien waar dichtstbijzijnde hiv-testpunt is

outtv, gay, grindr, india, hiv, test, locator
Twitter Icon Facebook Icon Delen
Grindr heeft samen met LHBT-organisatie Vara Trust en de non-profit organisatie Solidarity and Action against the HIV Infection in India (SAATHII) aan de service gewerkt. Het idee kwam van Pawan Dhall, oprichter van Vara Trust. “Het is misschien een verrassing, maar queer mensen in India vinden het nog steeds moeilijk om snel een legale gezondheidszorgverlener te vinden, zelfs online,” zegt Dhall tegen Gaystarnews. “Daarbij komt ook nog de vraag of die zorgverlener queer gevoelig is.”

Als een LHBT’er in India nu een betrouwbare hiv-test wil laten doen moet diegene eerst langs een dokter, het vragen aan iemand die er toevallig wat vanaf weet of moet diegene weten waarop hij of zij online moet zoeken. “Deze locator kan deze obstakels aanzienlijk helpen verminderen,” zegt Dhall. De locator is voornamelijk voor LHBT’ers en is beschikbaar in de Grindr-app, maar iedereen, wat je seksualiteit of genderidentiteit ook is, kan er gebruik van maken om gezondheidszorg in de buurt te vinden.

Grindr is erg blij met de nieuwe service. “Dit is een historische samenwerking die de lesbische, gay, biseksuele, transgender en queer community in India sterk zal aanmoedigen en ondersteunen  in het vinden van queer-friendly verleners van zorg en het ontvangen van de zorg die zij verdienen,” zegt Jack Harrison-Quintana, hoofd van social impact en uitvoerend directeur van Grindr for Equality. Het heeft een jaar geduurd voor de database volledig was ontwikkeld. In de database staan LHBT-vriendelijke zorgverleners uit 30 dorpen en steden in 16 deelstaten.

Het Grindr for Equality programma focust zich op het promoten van gerechtigheid, gezondheid en veiligheid van grindr’s 3,6 miljjoen dagelijkse gebruikers wereldwijd.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen