Gespannen situatie in Zuid-Londen na steekpartij bij LGBT+-bar

Een haatmisdrijf waarbij twee gewonden vielen zorgt voor een gespannen sfeer in de Londense LGBT+-gemeenschap. Barpersoneel wordt door de politie naar hun auto's begeleid.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Na aanleiding van een homofoob steekincident heeft de Londense politie haar aanwezigheid rond populaire LGBT+-horeca opgevoerd. Personeel wordt door agenten naar hun auto's gebracht, meldt de politie.

Afgelopen zondagavond viel een man twee bezoekers van Two Brewers, een LGBT+-bar in de Zuid-Londense wijk Clapham, aan met een mes. De slachtoffers moesten aan hun verwondingen worden behandeld in het ziekenhuis, maar zijn inmiddels weer thuis.

De dader van het incident is nog niet opgepakt. De politie heeft beelden van de man verspreid, waarop zijn gezicht door een capuchon en een mondkapje nauwelijks zichtbaar is. 

Een woordvoerder van Two Brewers laat aan SkyNews weten geschokt te zijn. “Onze gedachten zijn bij de slachtoffers van deze gruwelijke aanval. Voor nu is het business as usual. We laten ons niet uit het veld slaan door deze wrede aanval - laten we de liefde blijven verspreiden!" De burgemeester van Londen Sadiq Khan heeft ook gereageerd op de aanval. Volgens hem is er "geen plaats voor haat" in zijn stad. Hij noemt de aanval "weerzinwekkend".

De Britse LGBT+-organisatie Stonewall roept de regering op om een actieplan te maken om het stijgende aantal haatmisdrijven in het land aan te pakken.

 

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen