Gay advertentie van Burger King zorgt voor tegengeluid in Amerika

De advertentie met een zoenende Ronald McDonald en Burger King werd in Finland verspreid ter ere van Helsinki’s Pride Week. Hoewel de afbeelding veelal positief werd ontvangen en gedeeld op social media, is een conservatieve organisatie in Amerika alles behalve enthousiast. Zo ziet de oprichter van de anti-homo-organisatie de verspreiding van de advertentie als een ‘’perverse’’ aanval op jongeren en de Amerikaanse cultuur.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

“Love conquers all” is de tekst die naast de zoenende concurrenten staat. De uitlijning van de twee zoenende mascottes vormen een hart. Het idee achter de poster is om liefde in alle vormen te vieren. De twee concurrenten staan vaak in de media als aartsrivalen, maar ter ere van Helsinki’s Pride Week kunnen de twee hun strijd aan de kant zetten.

De advertentie is alleen in Finland verspreid. Toch zorgt het voor veel opspraak in Amerika. Peter LaBarbera van de conservatieve, anti-homo-organisatie Americans for Truth About Homosexuality (AFTAH) zei het volgende over de advertentie: “Deze stunt van de Burger King heeft niets te maken het verkopen van friet en burgers. Het verkoopt perversie en de linkse-seksuele-agenda.” Daarnaast is de groep boos dat mascottes van twee van de grootste fastfoodketens uit Amerika worden gebruikt. “De twee mascottes zorgen ervoor dat de advertentie gericht is op kinderen. Dit gaat niet over liefde. Homoseksualiteit moet niet geïnterpreteerd worden als normale liefde. Het past niet bij de Amerikaanse cultuur die sterk staat door Bijbelse waarden.”

“Burger King staat voor gelijkheid, liefde en iedereens recht om te zijn wie ze zijn”, meldt een woordvoerder van de fastfoodketen. Burger King staat bekend om het steunen van LGBT+-rechten. Zo heeft de Burger King in Mexico tijdens Pride Month zijn naam veranderd in ‘Burger Queer’ en verkochten ze een regenboog-Whopper voor San Francisco Pride.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen