Fans opgelet: Golden Girls huis staat te koop

Wil jij je ‘golden years’ doorbrengen in het huis van Blanche, Dorothy, Rose en Sophia? Dat kan nu, want de jaren 50-woning die als basis fungeerde voor de hitserie The Golden Girls staat te koop. Voor ruim 2,6 miljoen euro is dit stukje Hollywoodgeschiedenis van jou.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

De villa staat in Brentwood, een exclusieve buurt in Los Angeles die bekendstaat als rijk en divers. En hoewel fans van The Golden Girls het huis van buiten meteen zullen herkennen, zal het interieur een totale verrassing zijn. Het was namelijk alleen de buitenkant van de woning die te zien was in het eerste seizoen van de serie. Na dat eerste seizoen werd een exacte replica van de villa gebouwd in Disney’s Hollywood Studios.  

Het huis staat nu in de verkoop omdat de bewoners zijn overleden. Hun zoon, James C. Barry, laat Wall Street Journal weten dat zijn ouders destijds instemden met het gebruik van hun woning in de serie omdat ze gepassioneerd waren over architectuur en design. Saillant detail: ze keken zelf niet naar het programma.

Klik hier voor een kijkje in de villa.  

The Golden Girls (1985-1992), is een Amerikaanse televisieserie over vier dames op leeftijd die samen in een huis wonen: Dorothy (Bea Arthur), Rose (Betty White), Blanche (Rue McClanahan) en Sophia (Estelle Getty). 98-jarige Betty White is de enige Golden Girl die nog in leven is.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen