‘Ex-homoseksuelen’ de straat op voor Jezus

outtv, gay, homoseksuelen, the freedom march, ex-homoseksuelen, ex-homosexuals
Twitter Icon Facebook Icon Delen
De optocht wordt ‘The Freedom March’ genoemd en is een collectief van mensen die claimen niet langer LHBT’er te zijn. Op 4 november zal de tweede mars gehouden worden, de eerste was in mei. Deelnemers aan de tocht komen van over het hele land, maar iedereen heeft hetzelfde verhaal: ‘dat er vrijheid van seksuele verwarring en zonde is door Jezus,’ meldt CBN News.

Een van de deelnemers aan de mars is ex-homoseksueel en overlevende van de schietpartij in club Pulse in Orlando. Luis Ruiz vertelt aan CBN dat hij homoseksualiteit als ‘vijand’ ziet die hem leidde naar ‘perversie, zwaar alcoholgebruik en seks die leidde tot hiv’.

De organisator van de tocht, Jeffrey McCall, is oud-sekswerker en leefde een tijd als trans vrouw. “Ik wilde een mars hebben waar iedereen die uit homoseksuele of transgender levens kwam kon samenkomen, een evenement hebben om elkaars verhalen te horen en ook om een gebeurtenis te hebben om te spreken over de vrijheden die we vonden door Jezus Christus,” vertelt hij aan CBN.

Foto: CBN NewsTwitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen