Egyptische tv-presentatrice roept op tot levend verbranden en stenigen van homoseksuelen

In een homofobe tirade heeft de Egyptische tv-presentatrice Hala Samir opgeroepen tot het levend verbranden en stenigen van homoseksuelen. Ook kunnen ze volgens haar eventueel van een hoge plaats worden gegooid. “Ga nou niet vragen wie top en wie bottom is, vermoord ze allebei,” drukt Samir haar publiek op het hart.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Het tv-programma van Samir wordt uitgezonden op Watan TV, een in Turkije gevestigd tv-station dat banden heeft met de Egyptische Moslimbroederschap. In haar monoloog over homoseksualiteit besprak ze de visie die de islam hierop heeft volgens haar.

Volgens Samir zijn de metgezellen van Mohammed er niet over uit hoe homoseksuelen moeten worden vermoord, maar dat dit moet gebeuren staat volgens haar vast. Levend verbranden zou een optie zijn, net als homoseksuelen “van een hoge plaats gooien” of stenigen.

“En als het over vrouwen gaat,” benadrukt de tv-persoonlijkheid, “hebben de islamitische leermeesters gezegd dat ook dat verboden is." Ze vervolgt: "Sommigen zeggen, ik ben geen homoseksueel, ik ben gay. Ze willen dat het beter klinkt.”

“Nee!”, zegt Samir terwijl ze haar stem verheft, “je bent homoseksueel, een sodomiet, een lesbi!”

De video's van Samir op YouTube hebben gezamenlijk meer dan 60 miljoen views. Het tv-kanaal waarop ze actief is, is pro-Moslimbroederschap. Deze organisatie is in Egypte verboden en wordt aangemerkt als terroristische organisatie. De Moslimbroederschap won de eerste Egyptische verkiezingen in 2012, maar werd door het leger afgezet.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen