Duitse OM klaagt IS-sympathisant aan die homokoppel neerstak

Het Duitse Openbaar Ministerie heeft een 20-jarige man aangeklaagd voor een dodelijke steekpartij in Dresden. De man, die IS-sympathieën blijkt te hebben, wordt ervan beschuldigd een moord te hebben gepleegd met homofobe motieven.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

De aanval vond vorig jaar oktober plaats. De slachtoffers, een 55-jarige en 53-jarige man waren op vakantie in Dresden. Daar werden ze op straat door de verdachte neergestoken. Eén van de mannen overleed, de ander raakte zwaargewond.

De verdachte vluchtte vervolgens, maar werd een paar weken later alsnog opgepakt.  Hij werd opgespoord via DNA-materiaal dat de politie vond op het mes dat bij de steekpartij gebruikt werd. Hij had deze mes slechts twee dagen voor de steekpartij gekocht. 

Het OM verdenkt hem nu van een haatmisdrijf met homofobe en islamitische motieven. Volgens Der Spiegel is het de eerste islamitische moord op een homoseksueel persoon in Duitsland.

Verder meldt de krant dat de 20-jarige verdachte al eerder is veroordeeld voor het plannen van een zelfmoordaanslag en vanwege banden met IS. Hij was slechts een aantal dagen op vrije voeten. De man vroeg in 2015 asiel in het land aan, nadat hij vanuit Syrië naar Duitsland was gekomen.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Tags

Aanbevolen artikelen