Dit vindt Giorgia Meloni van LGBT+-rechten

Ze wordt waarschijnlijk de nieuwe premier van Italië: de “christelijke moeder” Giorgia Meloni. Aan haar kiezer belooft ze de “traditionele gezinswaarden” te verdedigen en ze staat lachend op de foto met Viktor Orbán. Van LGBT+-rechten moet de radicaal-rechtse Meloni dan ook weinig hebben.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

De ideeën die Meloni heeft over de LGBT+-gemeenschap worden het meest duidelijk in een toespraak van haar op een evenement van de Spaanse radicaal-rechtse partij VOX. “Ja tegen natuurlijke families, nee tegen de LGBT+-lobby. Ja tegen seksuele identiteit, nee tegen genderideologie.”

Meloni heeft zich publiekelijk verzet tegen draagmoederschap en adoptie door koppels van hetzelfde geslacht. Hoewel ze ook benadrukt niet homofoob te zijn, gelooft ze dat het kind beter kan worden opgevoed door een man en een vrouw. Een partijfunctionaris bestempelde gezinnen met koppels van hetzelfde geslacht als “abnormaal”. Volgens hem zouden homokoppels zelfs “niet toegestaan” zijn, ondanks een wet uit 2016 die partnerregistratie mogelijk maakt. Van genderidentiteiten en emancipatie voor trans personen moet Meloni helemaal niks hebben.

"We hoopten dat het land vooruit zou gaan", zegt Alessia Crocini, de voorzitter van Familie Arcobaleno, een vereniging voor regenboogfamilies, tegen de New York Times. "Maar we gaan een donkere periode tegemoet."

De opvattingen van Meloni en haar partij Broeders van Italië passen in een conservatieve stroming die in de Westerse wereld vaak opduikt. In de Verenigde Staten, waar de Republikeinse partij tegen het “wokisme” en transgenderrechten strijdt, in Hongarije, waar een anti-LGBT+-propagandawet is aangenomen, en ook in Nederland, waar de PVV recentelijk trans jongeren hekelde door te speculeren dat ze zich willen identificeren als kameel of dromedaris.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen