Dit is de winnaar van Mr Gay Europe 2018!

outtv, gay, mr gay europe, germany, mr gay germany
Twitter Icon Facebook Icon Delen
Doleschy werkt als LHBT-ambassadeur is blij dat hij nu met meer mensen kan samenwerken. Het is de tweede keer dat Duitsland de Mr Gay Europe verkiezing wint, een keer eerder in 2007. Runner-up Denemarken was lange tijd de gedoodverfde winnaar, met de winst van de interview ronde én de geschreven toets. Dit zijn de rondes waarin de meeste punten te behalen zijn. Duitsland heeft uiteindelijk gewonnen op de publieksstemmen en het winnen van bijvoorbeeld de social media categorie.


Mr Gay Europe 2018 met runner-up Mr Gay Denmark

Dit jaar was de eerste keer dat een trans man deelnam aan de verkiezing. Niels Jansen, die uitkwam voor Denemarken, werd tweede. De directeur van Mr Gay Europe zegt dat de verkiezing geen schoonheidswedstrijd is. “We zoeken naar oprechte en echte rolmodellen voor onze LHBT-communities in heel Europa en we zijn vereerd met het feit dat een trans persoon mee wilde doen en zich hier comfortabel genoeg voor voelde. Niels heeft zich laten zien als een positieve en aanzienlijke toevoeging aan de groep gedelegeerden,”  aldus Tore Aasheim.

De andere winnaars van de avond waren onder andere Wales, die de hoogste punten scoorde in de Sport en Fotografie ronde en gastland Polen, wat de prijs Mister Gay Congeniality in ontvangst mocht nemen.

Foto's: mrgayeurope.com
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen