Derde persoon genezen van hiv?

hiv, aids, homo, gay, wetenschap, medisch, onderzoek, patient, lhbt, lgbt, holebi, nieuws, news, outtv
Twitter Icon Facebook Icon Delen
De New Scientist heeft gemeld dat een derde man al drie maanden van zijn medicatie af is en tot op heden nog geen tekenen van het virus vertoont. Dit is nadat de man uit Düsseldorf een beenmergtransplantatie onderging voor zijn leukemie. Net als in het geval van de tweede patiënt uit Londen, had de donor een zeldzame resistentie tegen hiv.  

De resultaten van de 'patiënt uit Düsseldorf' werden bekendgemaakt door Annemarie Wensing van het Universitair Medisch Centrum Utrecht in Nederland, die met de patiënt heeft gewerkt. Het moet er echter wel gezegd worden dat de artsen die hem behandelden nog voorzichtig zijn en hem ‘’functioneel genezen’’ hebben verklaard. Het zou namelijk nog te vroeg zijn om hem volledig genezen te verklaren.  

Meerdere activisten zeggen dat een beenmergtransplantatie geen realistische procedure is voor mensen die leven met hiv.  Het is een riskante behandeling die normaal gesproken alleen wordt uitgevoerd als een van de laatste pogingen om kanker te bestrijden. Daarnaast zijn donoren met de mutatie waardoor ze hiv-resistent zijn ook ongelooflijk zeldzaam. Desondanks is het een belangrijke stap om uiteindelijk een remedie te vinden tegen het virus. Ook zeggen sommige wetenschappers dat we niet ver verwijderd zijn van een behandeling waarbij patiënten met hiv een paar keer per jaar geïnjecteerd kunnen worden in plaats van het dagelijks nemen van medicatie.

 

Bron: Gay Star News
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen