De Emmy Awards 2020!

Afgelopen nacht waren de Emmy Awards 2020 exclusief live te zien op OUTtv. Of hoe presentator Jimmy Kimmel het ook wel noemde: “The PandEmmys”. Mondkapjes, een live coronatest, cardboard cut-outs en enveloppen die in de fik werden gestoken: coronaproof was de 72ste editie van Emmy’s in ieder geval! Vanavond om 21:00 wordt een herhaling van de show uitgezonden op OUTtv.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Awards uitdelen midden in een pandemie is lastig, maar de Emmy Awards is het toch gelukt. De genomineerden namen vanuit huis deel met de show. Echter weerhield dit de meesten niet om zich toch in de mooiste outfits te kleden. Zendaya – de jongste Emmy-winnares ooit - schitterde zelfs in meerdere outfits. Elke genomineerde had een Emmy’s medewerker in een coronaproof pak in hun huis, die de prijs kon overhandigen.

 

Komedieserie Schitt's Creek was de grote winnaar van de avond. De show mocht maar liefst zeven Emmy’s in ontvangst nemen. Voor Catherine O’Hara was het haar eerste Emmy als actrice. In de serie schittert de actrice als Moira Rose, de excentrieke showbizz-moeder van een rijk gezin dat ineens blut wordt.

Eugene Levy en zoon Dan Levy (die in Schitt's Creek ook vader en zoon spelen) vielen tevens in de prijzen. “Onze serie gaat over de transformationele effecten van liefde en acceptatie, iets wat we nu meer nodig hebben dan ooit tevoren. Daarnaast wil ik iedereen stimuleren om te stemmen, want dit is de enige manier om die liefde en acceptatie ook in het echte leven te hebben”, zei Dan in zijn speech. De serie zelf schreef Emmy-geschiedenis door de allereerste show te zijn die bij alle vier de acteercategorieën in de prijzen viel.

 

Ook opvallend was de aandacht aan de Black Lives Matter-beweging. Zo sprak Regina King in haar speech over het belang van Black Lives Matter en vroeg aandacht voor Breonna Taylor. Breonna Taylor was een zwarte Amerikaanse vrouw die is vermoord door de politie. Samen met mede-actrice Uzo Uduba droeg ze een shirt met Breonna’s naam erop.

 

De serie met de meeste nominaties was Watchmen, deze serie ging ook niet met lege handen naar huis. RuPaul’s Drag Race won voor de vijfde keer op rij de Emmy voor ’Outstanding Reality-competition series’ naast nog vijf andere Emmy’s. 

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen