Cruiseschepen willen dat homo’s stoppen met OnlyFans-filmpjes maken

Rederijen van cruiseschepen zitten met homoseksuele gasten in hun maag. Na een gay-only-cruise verschijnen er namelijk talloze seksvideo’s op OnlyFans en Twitter. Hoewel homocruises bekend staan als een vrije omgeving wat betreft seksualiteit, willen de rederijen liever geen beeldmateriaal van een man die over één van hun balkons gebogen staat. En dan hebben we het niet over een cliché Titanic-fotootje.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Gaycruise-organisator Atlantis moest na aandringen van de rederijen haar beleid aanscherpen, schrijft BuzzFeed. De schepen zijn namelijk niet van de cruise-organisator zelf, maar van rederijen die liever niet geassocieerd willen worden met de uitbundige feesten en seksuele vrijheid op de schepen. Er moeten immers ook nog gepensioneerde heterokoppels worden ondergebracht op dezelfde balkons.

Atlantis moest zodoende de regels op de cruises aanscherpen. Het is vanaf nu verboden om expliciet beeldmateriaal te maken op het schip.  De CEO van Atlantis geeft aan dat er voorheen seksfilmpjes online kwamen met de logo’s van de rederijen, zoals Royal Caribbean. Bang dat hun imago tot zinken zou worden gebracht, eisten ze van Atlantis dat het beleid rondom de filmpjes veranderde.

De gasten van de meest recente homocruise die onder meer Aruba, Curaçao en de Haïti aandoet kregen dan ook een waarschuwing: “plaats niets seksueels op sociale media in een openbaar forum of andere online ruimte. Elke gast die een expliciete foto of video plaatst of publiceert, wordt gevraagd het schip te verlaten zonder teruggave van de kosten.” Om te controleren of gasten zich wel aan deze regels houden heeft Atlantis een “team van vrijwilligers” ingeschakeld die het internet moeten gaan monitoren.

Toch lijkt het beleid nog niet het gewenste resultaat op te leveren. Wie op Twitter simpelweg #Atlantiscruise intikt ziet al meteen de filmpjes waar de cruiserederijen bang voor zijn.

De CEO van contentwebsite JustForFans, Dominic Ford, vindt het jammer dat sekswerkers op deze manier gestigmatiseerd worden, zegt hij tegen BuzzFeed. “Maar we moeten manieren vinden om met onze vrienden en bondgenoten samen te werken om ervoor te zorgen dat de veilige ruimtes van iedereen worden beschermd, niet alleen die van ons.” Als de makers van seksfilmpjes opletten hoe ze de filmpjes maken, hoeven ze geen problemen te veroorzaken, zegt Ford.

[Afbeelding: @DakotaStoneAlt op Twitter]

 

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen