Club Q-schutter Anderson Lee Aldrich beheerde “neonazi-website”

Anderson Lee Aldrich, de persoon die terecht staat vanwege het aanrichten van een bloedbad in Club Q, beheerde in diens vrije tijd een “neonazi-website” met homo- en transfobe, maar ook racistische en antisemitische berichten en memes. Dat blijkt uit een zitting in het proces tegen Aldrich. Ook de zou de schutter door diens non-binaire ouder verplicht zijn om naar LGBT+-evenementen te gaan. Aldrich wordt verdacht van het doden van vijf bezoekers in Club Q.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Volgens de openbaar aanklager deelde Aldrich op de website onder andere een foto met een richtkijker van een geweer op een Prideparade, schrijft persbureau AP. Ook bevatte de website een video waarin schietpartijen worden verheerlijkt. Bovendien heeft de openbaar aanklager getuigen die aangeven dat Aldrich door diens non-binaire ouder verplicht werd om LGBT+-evenementen te bezoeken.

Het OM in de staat Colorado probeert hiermee aan te tonen dat de schietpartij in Club Q een haatmisdrijf was, wat inhoudt dat iemand vooringenomenheid had tegenover de slachtoffers. Volgens de aanklager werd Aldrich geïnspireerd door aanslagen in Europa en Nieuw-Zeeland op synagogen en moskeeën.

Eerder werd al bekend dat Aldrich al eerder in aanraking kwam met de politie. Een jaar geleden werd die opgepakt omdat die plannen zou hebben om "de volgende massamoordenaar" te worden.

Thuissituatie

De verdediging ontkent dat er sprake was van een haatmisdrijf, maar dat de slechte thuissituatie invloed had op de mentale gezondheid van Aldrich. Aldrich geeft in rechtbankdocumenten aan zichzelf als non-binair te identificeren. Bovendien zou de schutter onder de invloed van drugs zijn toen die de aanslag op de bezoekers van Club Q pleegde. Om die redenering kracht bij te zetten liet de advocaat een foto zien van Aldrich en diens ouder lachend in Club Q. Volgens de verdediging heeft Aldrich minstens zes keer Club Q als bezoeker bezocht, wat geen van die keren tot vechtpartijen of andere narigheden leidde.

De thuissituatie van Aldrich is in Amerikaanse media groots beschreven. Zo is diens vader een homofobe porno-acteur en diens opa een Trumpistische Republikein.  

Bij de aanslag kwamen vijf bezoekers om het leven. AP meldt dat Aldrich huilend de zaal verliet voor de lunchpauze.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen