Chicago kiest hun eerste lesbische burgemeester

OUTtv, gay, gay news, lightfoot, burgemeester, Chicago, lhbt, holebi
Twitter Icon Facebook Icon Delen
Lightfoot, die ook de eerste openlijk homoseksuele leider van de derde meest bevolkte stad van de natie zal zijn, versloeg Cook County, Board President Toni Preckwinkle met 72 procent van de stemmen. Lightfoot zal Rahm Emanuel vervangen, die ervoor koos om niet door te gaan voor een derde termijn.

De historische uitkomst van de stemming van dinsdag was verzekerd nadat Lightfoot 12 rivalen had verslagen in de eerste ronde van de campagne, de meest drukke mayoral-stemming ooit. Het omvatte Bill Daley, de zoon én broer van twee vroegere burgemeesters van Chicago en, net zoals Emanuel, een stafchef van voormalig president Barack Obama.

In haar overwinningstoespraak zei Lightfoot dat haar overwinning een 'mandaat voor verandering' was. Ze beloofde om diversiteit te omarmen, immigranten te verwelkomen, ervoor te zorgen dat de stad niet krimpt en om de stad zijn beruchte politieke corruptie te bestrijden. "Samen kunnen en zullen we eindelijk de belangen van onze mensen, al onze mensen, vooropstellen voor de belangen van een paar machtigen,'' sprak Lightfoot een juichende menigte toe. "We kunnen en zullen de eindeloze cyclus van corruptie in deze stad doorbreken."           

 
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen