Canadese stad neemt wraak op anonieme haatbriefschrijver

Na het winnen van een prijs voor haar versierde tuin, ontving de Canadese Jessica Hanks plotseling een haatbrief van een anonieme homofoob vanwege een regenboogvlag. “Ik begon te huilen. Mijn dochter stond achter me terwijl ik de brief las en mijn dochter is lesbisch”, aldus Hanks.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

In het kader van nationale feestdag Canada Day deed Jessica Hanks mee aan een versierwedstrijd in haar woonplaats Wetaskiwin. Hoewel haar tuin de eerste prijs won met 6,117 stemmen, was één specifieke stadsgenoot het hier absoluut niet mee eens. Er wapperde namelijk ook een regenboogvlag in Jessica’s prachtig versierde tuin, die volgens de anonieme briefschrijver ‘wijst op het zieke deel van de maatschappij’.

“Het zijn dingen als deze die bijdragen aan de verschrikkelijke reputatie van Wetaskiwin, naast de misdaadcijfers”, zo gaat de briefschrijver verder. Jessica Hanks vertelt aan lokale krant Pipestone Flyer dat de brief voelt als een persoonlijke aanval, omdat ze moeder is van een 15-jarige dochter die onderdeel uitmaakt van de LHBT+-gemeenschap.

Nadat Hanks een foto van de brief deelde op sociale media, stroomden er honderden steunbetuigingen binnen. Die steun deed Jessica goed. Tyler Gandam, de burgemeester van Wetaskiwin, wijdde een Facebookpost aan de anonieme schrijver. Hierin laat hij onder andere weten de schrijver graag te willen helpen met het zoeken naar een makelaar als de onvrede over hoe dingen in het stadje zijn zo groot is.

Jessica Hanks heeft besloten de negativiteit om te zetten in iets positiefs: aanstaande zondag schildert ze samen met een groep vrijwilligers en gemeenteraadslid Gabrielle Blatz-Morgan haar tuinhek in de kleuren van de regenboog om de LHBT+-gemeenschap te vieren. “Ik ga wraak nemen met nog meer liefde”, aldus Hanks.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen