Britse vader geeft zoon zweepslagen na ontdekken Grindr-app

Toen een vader in het zuiden van Engeland zijn zoons telefoon gebruikte en daarop datingapp Grindr aantrof, werd hij zo boos dat hij zijn zoon bestrafte met zweepslagen. De tiener moest in zijn ondergoed gaan staan, zodat zijn vader hem twintig keer kon slaan met een tv-kabel.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

De details van de mishandeling werden bekend tijdens de rechtszaak tegen de vader, meldt de Plymouth Herald. Volgens de advocaat van de vader had de mishandeling niets te maken met de seksuele geaardheid van zijn 15-jarige zoon, maar daar ging de rechter niet in mee. Volgens de rechtbank staat vast dat de vader handelde uit afkeer over de seksualiteit van de zoon. Hij is veroordeeld voor een celstraf van 18 maanden.

“Je vroeg hem over foto’s van heel veel jongens op zijn telefoon en riep: ‘je bent homo!’ en ‘je bent een vrouw!’. Je riep: ‘wat is dat tussen je benen?’ Je sloeg hem opnieuw en opnieuw, zo’n twintig keer, met een tv-kabel. Je hebt hem ‘heel veel pijn’ bezorgd, om [je zoons] woorden te gebruiken,” zei de rechter tijdens de uitspraak.

De jongen kon zich uit de voeten maken om naar school te gaan. Daar werd opgemerkt dat er iets aan de hand was, waarna de jongen in huilen uitbarstte en vertelde wat was gebeurd. De school belde daarna de politie. Verwacht wordt dat de tiener naast littekens ook psychische klachten zal overhouden aan het incident.

De advocaat van de vader beschreef zijn cliënt als een “liefhebbende vader” die boos werd vanwege de “onfatsoenlijke foto’s” op de telefoon. De vader zou zijn zoons seksualiteit hebben geaccepteerd, als hij de foto’s niet zou hebben gevonden.

“Het feit dat hij nu het contact met zijn eigen zoon kwijt is, heeft zijn hart gebroken. De spijt die hij heeft betuigd is gemeend.” De moeder staat volgens de Plymouth Herald nog steeds achter haar man.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen