Brazilië: politie vernedert homoseksuele man na mishandeling door buren

Toen een Braziliaanse man door zijn buren werd mishandeld, bood de politie niet de helpende hand die hij verwachtte. Nadat hij naar het politiebureau werd gebracht, stopte de vernedering daar allerminst. In een emotioneel bericht op Facebook vertelt het slachtoffer hoe een avond met vrienden voor hem in handboeien eindigde.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

“Zoals iedereen hier weet ben ik gay en helaas leven we in een extreem bevooroordeelde samenleving en respecteert men onze seksuele geaardheid niet,” begint de 21-jarige Lorran Oliveira zijn verhaal.

Zondag 30 augustus stond hij met zijn partner en andere vrienden voor de voordeur van zijn nieuwe huis. Op dat moment kwam er een buurvrouw naar hen toe, die hun gebaren ging imiteren. Oliveira’s vriend sprak de buurvrouw aan op haar gedrag. Toen de gemoederen tussen hen twee hoog opliepen (“ze begon te schreeuwen”) kwam Oliveira er zelf tussen, in een poging alles tot rust te brengen.

De buurvrouw had andere plannen. “Ze viel me verbaal en fysiek aan,” schrijft Oliveira. De schoonbroer van de buurvrouw bemoeide zich vervolgens ook met de schermutseling. Hij hield Oliveira vast, terwijl de buurvrouw het slachtoffer met een bezemsteel sloeg, meldt de Braziliaanse nieuwswebsite G1, die het slachtoffer sprak.

Toen de politie arriveerde werden zowel Oliveira als de daders meegenomen naar het bureau. Daar werd Oliveira tot zijn verbazing geboeid en vastgemaakt aan een ijzeren stang. “Dat klopt, het slachtoffer was geboeid!” schrijft hij. Tegen G1 hekelt Oliveira het feit dat hij als dader werd behandeld. Verder verhinderde de politie volgens hem nauwelijks dat de buurvrouw en haar familie hem aanvielen.

Oliveira werd vrijgelaten toen hij kon getuigen over het voorval. Hij schrijft in zijn Facebookbericht hoe hij iedereen bedankt die hem helpt om zijn ervaring onder de aandacht te brengen. “Ik weet dat dit niets zal opleveren, maar met de hulp van jullie krijg ik misschien een advocaat die mij verdedigt en dat dit verschrikkelijke wezen moet betalen voor alles wat ze heeft gedaan.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen