Bingham Cup: 5 dingen die je nog niet wist

outtv, news, gay, bingham cup
Twitter Icon Facebook Icon Delen
1.    Het is gratis!
Heb je al je vakantiegeld al uitgegeven aan andere dingen dan je vakantie, maar wil je de wedstrijden toch van dichtbij meemaken? Dan heb je geluk, want het bezoeken van de wedstrijden is helemaal gratis! De wedstrijden worden op vrijdag 8 juni, zaterdag 9 juni en zondag 10 juni gespeeld op het terrein van de Lowlanders in Amsterdam, en een kaartje kopen is niet nodig.
 
2.    Er doen dit jaar voor het eerst vrouwenteams mee
Nog nooit eerder was er een vrouwentoernooi tijdens de Bingham Cup. Dennis de Boer, voorzitter van de Lowlanders, is hier erg trots op: “Rugby wordt vaak gezien als een mannensport, maar er zijn ook steeds meer vrouwenteams. Het is fijn om te zien dat zij nu ook erkenning krijgen.” De vrouwen die zich aan hebben gemeld zullen verdeeld worden over vier teams.
 
3.    De Bingham Cup is méér dan alleen de wedstrijden
De wedstrijden zijn natuurlijk waar het allemaal om draait, maar de Bingham Cup is meer dan dat. Verdeeld over de hele week zijn er verschillende evenementen waar deelnemers en bezoekers aan mee kunnen doen. “We hebben een Bingham Cup Street Village in de Reguliersdwarsstraat. Hier kunnen de deelnemers ’s avonds een drankje doen, maar het is voor de bezoekers ook leuk om hier een kijkje te nemen.” Een ander hoogtepunt is de expositie ‘Rugby Is My Pride’ expositie. Dit is een expositie met foto’s van LHBT-rugbyers van over de hele wereld, die laten zien dat rugby hun trots is.
 
4.    De Bingham Cup was nog nooit zo groot
Met ruim 2200 spelers uit 63 teams, medewerkers, 400 vrijwilligers en 40 scheidsrechters is de Bingham Cup het op vier na grootste amateurtoernooi ter wereld. En dit jaar overtreffen ze zichzelf ook nog eens en is Bingham Cup 2018 de grootste editie ooit. De teams komen van over de hele wereld. Er zijn teams uit Australië, Argentinië, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Italië en nog veel meer. Oh, en zorg dat je de wedstrijd tussen de Kings Cross Steelers en de Sydney Convicts niet mist, want dit is volgens Dennis een ‘pittig potje rugby van hoog niveau’.
 
5.    Jij kan meehelpen!
Zie je het niet zitten om de hele dag over het veld te rennen (dat kan ook al niet meer want de inschrijvingen zijn gesloten), maar wil je wel bijdragen aan dit LHBT-evenement? De hele Binghamp Cup draait op vrijwilligers, dus je hulp wordt zeker gewaardeerd! Wat ook fijn is; je kan aangeven wat jij het leukste vindt om te doen en daar wordt nog rekening mee gehouden ook!
De Bingham Cup gaat morgen van start en op donderdag 7 juni is de openingsceremonie, waarna de wedstrijden beginnen. De Amsterdam Lowlanders zijn er klaar voor en gaan voor de winst. Dennis: “We hebben het twee jaar geleden al erg goed gedaan en gaan nu natuurlijk weer voor de roem.”
 
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen