Amerikaanse vrouw neergeschoten vanwege pridevlag aan gevel

De eigenaresse van een kledingwinkel in Californië heeft haar steun voor de LGBT+-gemeenschap met de dood moeten bekopen. De moeder van negen werd doodgeschoten door een verdachte die de vlag "aanstootgevend" vond.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Dat heeft het politiedepartement van San Bernardino, een plaats nabij Los Angeles, bekendgemaakt. Afgelopen vrijdag kwamen agenten rond vijf uur 's middags bij de kledingwinkel van Laura Ann Carleton in Lake Arrowhead aan, waar ze dood werd aangetroffen. De schutter was toen al vertrokken. Toen de politie hem even later opspoorde werd hij door agenten doodgeschoten. 

Na onderzoek van de politie bleek dat de man voordat hij de winkeleigenaresse neerschoot "kleinerende opmerkingen" had gemaakt over de pridevlag die aan de gevel van Carletons winkel hangt.

 

Bondgenoot 

Volgens de lokale LGBT+-vereniging was Carleton geen onderdeel van de LGBT+-gemeenschap, maar wel degelijk een sterke bondgenoot. “Lauri’s onophoudelijke steun voor de LGBT+-gemeenschap en haar toewijding aan het creëren van een veilige ruimte in haar winkel hebben de levens van velen beïnvloed”, aldus de organisatie in een Instagram-verhaal. “Haar vroegtijdig overlijden als gevolg van een zinloze daad van geweld heeft ons allemaal diep bedroefd achtergelaten.”

De plaatselijke supermarkt Mountain Provisions Cooperative zegt op sociale media dat Carleton cruciaal was geweest bij het helpen organiseren van een gratis winkel, nadat dit jaar een sneeuwstorm het gebied had getroffen. “Lauri was een steunpilaar in onze gemeenschap".

 "Als je Lauri kende," vervolgt het bericht, "weet je dat ze veel liefde gaf, vaak lachte en degenen om wie ze gaf koesterde en beschermde." De winkel moedigt de bewoners van het plaatsje aan om "vlaggen te hijsen ter ere van Lauri. Liefde zal overwinnen."

De politie heeft het onderzoek naar de moord nog niet afgerond. 

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen