Amerikaanse man die regenboogvlag verbrandde moet 16 jaar de cel in

Een man uit de Amerikaanse staat Iowa is veroordeeld tot 16 jaar gevangenisstraf, nadat hij een regenboogvlag van een kerk haalde en deze in de fik stak. Aan lokale media laat de man weten dat het voor hem “een eer” was om de vlag te verbranden.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

De 30-jarige Adolfo Martinez uit de stad Ames kreeg 15 jaar gevangenisstraf voor brandstichting als haatmisdrijf, één jaar voor het roekeloos gebruik van vuur en dertig dagen voor mishandeling.

Afgelopen juni dit jaar werd Martinez uit een stripclub gezet, waarna hij naar een kerk liep en daar een regenboogvlag van de gevel trok. Martinez keerde terug naar de stripclub en stak vervolgens de vlag in brand. Niet veel later werd de man opgepakt door de politie.

Tegen een lokale tv-zender verklaarde Martinez dat hij trots was op daden. “Het was een eer op dat te doen. Het is een zegen van de Heer, zo eenvoudig is het.” Hij vervolgde: “Ik heb geen kwaad in de zin, maar als jullie het op zo’n manier zichtbaar maken en aankaarten, kom maar op, ik heb God aan mijn kant staan.”

Pastoor Eileen Gebbie, zelf homoseksueel, is het eens met die aanklacht. Ze laat weten dat er in Ames nog steeds een grote groep homoseksuele personen in de kast zit. In een brief aan haar gemeente schreef ze: “Ik was bedroefd vanmorgen, aangezien onze buurman zijn haat jegens de LHBT+-gemeenschap in de naam van God opnieuw herhaalde.” Op de gevel van de kerk hangt al een tijdje weer een nieuwe vlag. 

 

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen