American Footballbond NFL: "Football is gay"

Terwijl de UEFA worstelt met dubieuze persberichten over de regenboogvlag, gooit de American Footballbond NFL het over een hele andere boeg: "Football is gay", vindt de bond. Het statement van de NFL komt vlak na de coming-out van sterspeler Carl Nassib.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

En niet alleen "gay", maar ook "lesbian", "transgender" en "queer". In een video op Twitter windt de NFL er geen doekjes om: de LGBT+-gemeenschap hoort thuis in de sport. "Als je van het spel houdt, ben je welkom."

Het statement van de NFL komt vlak na de coming-out van sterspeler Carl Nassib. Hij is de eerste actieve speler in de geschiedenis van de sport die openlijk voor zijn homoseksualiteit uitkomt. De American Footballbond roept haar supporters op om geld te doneren aan The Trevor Project, een Amerikaanse LGBT+-organisatie.

Hiermee lijkt de NFL een andere weg in te slaan dan de UEFA en de KNVB, die in de recentelijke discussie over LGBT+-rechten in Hongarije kritiek kregen. Beide voetbalbonden benoemden in persberichten waarin zij benadrukten voor inclusiviteit te staan de LGBT+-gemeenschap niet.

Met name de Europese bond UEFA werd bedolven onder kritiek na een persbericht waarin zij stelde "de regenboog te respecteren", maar wel de stad München verbood het stadion in die kleuren op te lichten. Vervolgens belandde de UEFA in de volgende mediastorm, nadat werd gemeld dat regenboogvlaggen niet welkom waren in het stadion. Daar kwam de voetbalbond op terug en wees de Hongaarse overheid als verantwoordelijke aan toen regenboogvlaggen werden afgepakt in de fanzone in Boedapest. Oranje speelde in de Hongaarse hoofdstad met een "One Love"-aanvoerdersband.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen