Tsjechië introduceert een wetsontwerp om het homohuwelijk te legaliseren

outtv, news, gay, tsjechie, pride
Twitter Icon Facebook Icon Delen
Tsjechië heeft vandaag (22 juni)een wetsontwerp ingediend om het homohuwelijk vandaag te legaliseren. 'Vandaag heeft de regering een gunstig advies uitgebracht met een wetsvoorstel waarmee homo- en lesbische stellen kunnen trouwen!', zegt Jsme Fer, een Tsjechische LHBTI nieuwssite.

Lucie Zachariáš, de advocaat die de campagne voor huwelijkse gelijkheid in Tsjechië vertegenwoordigt, zei over de beslissing van de regering: 'We zijn blij dat de regering consequent heeft gesproken over het voorstel om het Burgerlijk Wetboek te wijzigen en het huwelijk voor homo's en lesbiennes te bevorderen.

'Het is praktisch heel West-Europa, en we hebben de kans om het eerste post-communistische land te zijn dat het in huis haalt', zei ze. 

Ze richtte zich ook op zorgen van Tsjechische republikeinen die vrezen dat het homohuwelijk het heteroseksuele huwelijk negatief zal beïnvloeden. Zachariáš zei: 'Er zijn stemmen geweest die zich zorgen maken over een klassiek gezin.'We willen benadrukken dat er niets is in landen waar het huwelijk is ingevoerd voor alles wat een heteroseksueel huwelijk in gevaar zou brengen,' zei ze.

Over wat de toekomst brengt, zei ze: 'We weten dat er nog een lange weg te gaan is naar de kamer van afgevaardigden, de senaat en naar de president.'

Tsjechië heeft sinds 2006 burgerlijke partnerschappen voor paren van gelijk geslacht.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen