Mister Gay Belgium 2020 - De deelnemers!

Het stemmen voor Mister Gay Belgium 2020 is gisteren officieel van start gegaan! Benieuwd naar de deelnemers die dit jaar strijden voor de felbegeerde titel? Scroll verder om kennis te maken met de twaalf golden boys!
Twitter Icon Facebook Icon Delen

 Aaron Vanderstichele

Aaron

De 23-jarige Aaron uit Gent studeert momenteel agro- en biotechnologie. Gedurende zijn deelname richt Aaron zich op opvoeding & ontwikkeling. Zo wil hij met verschillende instanties o.a. de coming-outervaring van jongeren meer bespreekbaar maken.

 

Alexandre Du Bus de Warnaffe

Alexandre

Alexandre is 21 en komt uit Ukkel. Hij is al jarenlang actief in de jeugdbeweging.  Geïnspireerd door zijn eigen kinderwens, wil hij met zijn deelname het wettelijke problematiek aankaarten die vele LGBTI’ers ervaren bij het vervullen van deze kinderwens.

 

Daan Burghgrave

Daan

De 22-jarige Daan komt uit Dendermonde en werkt als filiaalbediende bij de Lidl. Naar eigen zeggen was de support van vrienden en familie een belangrijke bijdrage voor zijn positieve coming-out in 2013. Bewust zijnde dat dit helaas niet voor iedereen zo vlekkeloos verloopt, wil hij met zijn deelname optreden tegen de discriminatie en vooroordelen die de gemeenschap nog steeds ervaart.

 

Glen Mados

Glen

Glen is 26 jaar, werkt als schrijnwerker en is woonachtig in de Limburgse Pelt. Naar aanleiding van zijn observatie dat velen binnen de LGBTI-gemeenschap een uitweg zoeken in alcohol- en drugsgebruik, waaronder een goede vriend die zelf overleed aan een drugsverslaving, hoopt hij deze problematiek bespreekbaar te maken.  

 

Jarno Biesemans

Jarno

Jarno uit Sint-Pieters-Leeuw is 19 jaar en werkt als vrijwilliger in een asielzoekerscentrum. In zijn vrijwilligerswerk merkte hij op hoe sterk het taboe rondom geaardheid en coming-out nog steeds heerst binnen verschillende culturen. Met zijn deelname wil hij een project opstarten binnen opvangcentra om het zelfmoordcijfer onder LGBTI-vluchtelingen naar beneden te halen.   

 

Jeroen Vinckier

Jeroen

De 23-jarige sales advisor uit Ieper is gelovig, maar merkt dat LGBTI’ers nog lang niet altijd door katholieke groepen geaccepteerd worden. Jeroen hoopt de visie van de katholieke kerk te verruimen, zodat er ook plek wordt gemaakt voor de LGBTI-gemeenschap.

 

Joren Houtevels

Joren

Joren is een 20-jarige leraar in het lager onderwijs en is afkomstig uit Leuven. Zijn coming-out in 2017 leidde tot een vervelende tijd op school en is, wegens gebrek aan acceptatie van zijn ouders, alleen gaan wonen. Met zijn deelname wil Joren opkomen voor jonge LGBTI’ers die dezelfde hindernissen op hun pad tegenkomen.

 

Kenneth Baluwé

Kenneth

Mensen helpen, ongeacht hun geaardheid, afkomst en geloof, is voor de 30-jarige brandweerman uit Sint-Niklaas enorm van belang. Als deelnemer wil Kenneth de aandacht vestigen op vooroordelen over LGBTI’ers in de hulpverlening, omdat dit géén verschil mag zijn bij het helpen of het geholpen worden.   

 

Kevin Bas

Kevin

De 28-jarige student verpleegkunde is afkomstig uit Sint-Joris-Winge. Vanuit zijn stage-ervaring ondervond Kevin dat het voor velen met een seksueel overdraagbare aandoening lastig is om de stap naar hulp te ondernemen. Daarom wil hij met zijn deelname het stigma rondom SOA’s en hiv bespreekbaar maken en doorbreken.  

 

Milan Colpaert

Milan

Milan uit Deinze werkt als uitzendconsulent bij Accent. Via zijn deelname en baan wil de 20-jarige zich inzetten voor diversiteit op de werkvloer, ‘’want gelijke kansen voor iedereen, dat werkt!’’

 

Roland Javornik

Roland

De 37-jarige Roland uit Hasselt is regisseur en zaakvoerder voor zijn eigen productiehuis. Hij benadrukt dat de komende besparingen de zichtbaarheid van de LGBTI-gemeenschap in de media kan limiteren. Roland pleit daarom ook voor een blijvende, correcte en diverse representatie van de LGBTI-gemeenschap.

 

Thomas Vervloet

Thomas

Thomas uit Lommel hoopt met zijn deelname de regels rondom bloeddonatie door homomannen te versoepelen. De 22-jarige benadrukt dat mannen die seks hebben gehad met een andere man, wettelijk gezien twaalf maanden lang geen bloed mogen doneren in België.

 

Vergeet natuurlijk niet om op jouw favoriet te stemmen via: https://outtv-vlaanderen.app.je/mgb20

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen