Man achter Dame Edna doet opmerkelijke uitspraak over transpersonen

outtv
Twitter Icon Facebook Icon Delen
Toen de bedenker van Dame Edna tijdens het interview werd gevraagd naar zijn opinie over transpersonen, noemde hij het ‘iets wat in de mode is’ en zei hij ‘hoeveel verschillende toiletten kan je hebben?’ Ook sprak hij zich uit over docenten die voor de rechten van transmensen opkomen noemt hij ‘kwaadaardig en gek.’ In een eerder interview noemde hij transmensen al verminkte mannen, toen hij het had over de transitie.

In het interview sprak de acteur zich ook uit over Donald Trump. Op de vraag of Donald zijn act zou hebben gestolen, zegt hij: “Nee, ik denk het niet. Ik ben er blij mee hoe Trump voor reuring zorgt binnen de politiek en ik zal zeker niet aan een mars tegen hem deelnemen.”

Op Twitter reageerde lezers woedend. Harry Cook tweette: “Barry Humphires is een ontwetende bigot, een homo-en transfoob en over het algemeen een nationale teleurstelling.” Kate Doak, een transvrouw, tweette: “Dus Barry Humphries vindt dat ik vol ben van ‘ratbaggery’?” Een andere twitteraar schreef: “Ik wist dat Barry Humphires een domoor was, maar mijn god hij is een fucking domoor.”

Bron: Gay Star News
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen