Lesbisch stel verft huis in de regenboogkleuren als reactie op homofobe buren

outtv, nieuws, news, lesbiennes, lesbienne, gay, lhbt, lgbt, lesbians, Amerika, pride, regenboog
Twitter Icon Facebook Icon Delen
Lisa Licata en Sherry Lau beweren dat het stel naast hen al enkele jaren voor problemen zorgen. Dit begon nadat de buren Ron Makay en Lolanda Wieczorkowski erachter kwamen dat de twee vrouwen een getrouwd stel zijn. Volgens Licata en Lau werden zij op reguliere basis lastiggevallen en uitgescholden door de buren. Daarnaast is een van de twee buren beschuldigd van dierenmishandeling, nadat de hond van het lesbische stel werd beschoten met een luchtgeweer. Hoewel de beschuldigde Makay geen commentaar gaf op de zaak, liet zijn advocaat weten dat hij de aanklacht wegens dierenmishandeling ontkent. De hond bevindt zich in goede gezondheid en de rechtszaak staat gepland voor 20 september.
 
In eerste instantie verfde Licata en Lau hun hek in de regenboogkleuren nadat de beledigingen intensiveerden. Echter bleven Makay en Wieczorkowski hun ontevredenheid met het stel uiten. Nadat de buren een klacht hadden ingediend bij de gemeente wegens het geverfde hek, besloten de vrouwen het groter aan te pakken door de zijkant van hun huis om te toveren in een regenboog.

In een Facebook post deelde Lau een foto van het verfproces met het bericht: ''We are gay and we are here to stay''. Volgens Licata zijn de reacties vanuit hun gemeenschap een en al positief, hoewel hun buren tot dusver nog geen mening hebben uitgelaten. Ze speculeert dat deze stilte waarschijnlijk op aanraden van hun advocaat is. Online is deze verfklus ook zeker niet onopgemerkt gebleven en wordt hun initiatief geprezen. Zo is er zelfs aangeboden om de verfkosten te vergoeden.
 
Bron: Pink NewsAttitude
Beeld: Sherry Lau / Facebook
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen