Amerikaans politiekorps in verweer tegen megaboete: discrimineren van homo’s zou legaal zijn

Het politiekorps en het lokale bestuur van St. Louis, in de Amerikaanse staat Missouri, gaan een boete van 20 miljoen dollar (17 miljoen euro) aanvechten die ze opgelegd kregen voor het discrimineren van een homoseksuele agent. De man zou zich “minder homo” moeten gedragen voor een promotie binnen het korps. Volgens de advocaten van St. Louis mag je in Missouri homoseksuelen discrimineren, omdat er geen wet is die het verbiedt.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Dat meldt The St. Louis Post-Dispatch. De lokale overheid van St. Louis zou nieuwe advocaten hebben ingehuurd, die de uitspraak van de rechter gaan aanvechten. Volgens hun redenatie zou de mensenrechtenwet in Missouri niet gaan over seksuele geaardheid, waardoor het legaal zou moeten zijn om homoseksuelen te discrimineren.

“Het bestuur en de adviseur van de county hebben publiekelijk hun afkeur geuit over de huidige staat van de wetgeving in Missouri wat betreft discriminatie vanwege seksuele voorkeur”, schrijven de advocaten volgens de The St. Louis Post-Dispatch in stukken die zijn ingediend bij de rechtbank. “Maar zij hebben ook een verantwoordelijkheid tegenover de belastingbetaler en moeten de huidige wetgeving respecteren, ondanks dat ze hierin teleurgesteld zijn.”

Eind oktober werd een politieagent in St. Louis door de rechtbank in het gelijk gesteld in een zaak die hij tegen het politiekorps had aangespannen. Volgens hem kregen veel van zijn gelijkwaardige collega’s promotie, terwijl hij een betere score uit promotietests had. De agent zou niet voldoen aan de stereotype “mannelijke” normen. Hij zou zelfs te horen hebben gekregen dat hij “minder homo” moest zijn, om gepromoveerd te kunnen worden. Hij werkte al sinds 1994 bij de politie. 

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen