Logo OUTtv

OUTtv Pro FAQ

OUTtv Pro FAQ

Voor al je vragen, en antwoorden natuurlijk

Hier kun je al de antwoorden op je vragen vinden. Tenminste dat hopen wij. Mocht je toch nog vragen missen, of extra informatie nodig hebben, neem dan contact met ons op

Algemene vragen over OUTtv Pro

Wat is OUTtv Pro? arrow down

OUTtv Pro is een on demand tv-platform waarmee je alle series, films, documentaires, shows en shorts van OUTtv on demand kunt kijken, waar en wanneer je maar wilt. Op je smartphone, tablet of pc. Onderweg of juist thuis, met of zonder internetverbinding. Ook kun je LHBTI-nieuws of verhalen delen met je vrienden, reviews schrijven en met andere personen in contact komen. Je wordt altijd op de hoogte gehouden van het laatste LHBTI-nieuws en elke maand komen er nieuwe series, films, documentaires, shows en shorts bij!

Je kunt met OUTtv Pro je favoriete content afspelen, pauzeren, hervatten en terugspoelen en dat allemaal zonder reclame. Daarnaast kan je je favoriete content downloaden naar je iOS- of Android-apparaat of tablet. Deze Downloads geven je de mogelijkheid om onderweg te kijken, of wanneer je geen internetverbinding hebt. Dus kijken waar en wanneer jij maar wilt.

Op welke apparaten kan ik OUTtv Pro bekijken? arrow down

Je kunt altijd en overal OUTtv Pro kijken. Met OUTtv Pro kun je direct content kijken via een apparaat dat verbonden is met internet en waarop de OUTtv Pro-app geïnstalleerd is, waaronder smartphones, tablets en pc’s en of laptops. Voor de optimale kijkervaring is een goede verbindingssnelheid aan te raden.  De OUTtv Pro app moet door de gebruiker worden gedownload. De functionaliteit van de OUTtv Pro app kan per apparaat verschillen.

Netflix heeft ook LHTBI-films en documentaires - wat is het verschil met OUTtv Pro? arrow down

OUTtv Pro heeft de grootste en meest uitgebreide database met meer dan 500 titels aan uiteenlopende LHBTI series, films, documentaires en shows. Netflix heeft minder dan 20 titels gericht op de LHBTI-gemeenschap. OUTtv Pro selecteert de beste content op basis van aanbevelingen vanuit LHBTI-filmfestivals waar OUTtv mee samenwerkt. En op basis van verzoeken van onze kijkers en gebruikers.

Wat moet ik doen om series, films, documentaires, shows en shorts af te spelen? arrow down

Daar heb je een OUTtv Pro Basic, Plus of Gay Lifestyle Pakket account voor nodig, een werkende internetverbinding en natuurlijk een apparaat om op te kijken. OUTtv Pro biedt 3 abonnementen. Het gekozen abonnement bepaalt naar welke content en op hoeveel schermen je tegelijkertijd deze content in HD kunt kijken vanaf OUTtv Pro.

Technische vragen over OUTtv Pro

Kan ik OUTtv Pro kijken via mijn televisie? arrow down

Ja, Kijk je OUTtv Pro via een Ipad, Iphone, Android Tablet of Android Phone en beschik je daarnaast over een Chromecast van Google of Apple TV? Dan kun je je favoriete films en series ook direct op je televisie afspelen.

  • Chromecast

Kijk je OUTtv Pro via een Ipad, Iphone, Android Tablet of Android Phone en beschik je daarnaast over een Chromecast van Google? Dan kun je je favoriete films en series ook direct op je televisie afspelen doormiddel van je Chromecast.

Let op dat je televisie aan staat en op het HDMI kanaal is afgestemd dat overeenkomt met de HDMI poort waar je Chromecast in hebt gestopt. Kies nu op je gemak een film of serie op je tablet of smartphone in OUTtv Pro. Zodra je op een film of serie start, zal deze direct beginnen met afspelen op je televisie.

  • Airplay

Airplay is een feature van Apple, waarmee je zowel video als audio vanaf je iPhone/iPad naar je Apple TV kunt streamen. Dus, heb je een Apple TV, dan kijk je jouw favoriete films en series voortaan ook op een groot scherm.

Via iOS native Airplay kun je vanaf je Iphone of Ipad de series en films naar je Apple TV streamen. Airplay activeren doe je vanuit het bedieningspaneel (zie foto). Daar vind je het AirPlay-icoontje. Als je hierop drukt, kun je vervolgens je Apple TV kiezen. Heb je dit gedaan, druk dan op ‘Done’ rechts bovenin om te beginnen met kijken. Je kunt vervolgens de afstandsbediening voor de Apple TV gebruiken om te pauzeren en voor- of achteruit te spoelen. Om de video weer op de iPhone of iPad volg je dezelfde stappen op en selecteer je de iPhone/iPad.

Kan ik een film die ik gekocht heb ook op een ander apparaat zetten? arrow down

Nee, helaas vanwege beveiliging van de content, kun je de kooptitels alleen maar bekijken vanaf het apparaat waarop je deze gekocht hebt.

Kun je OUTtv Pro kijken in het buitenland tijdens je vakantie? arrow down

Met OUTtv Pro heb je overal in Europa direct toegang tot OUTtv Pro. OUTtv Pro heeft een gevarieerde bibliotheek met de meest populaire LHBTI-series, award winning films, bekroonde documentaires, shorts en nog veel meer die je overal en altijd kan bekijken in heel Europa. OUTtv Pro content kan per land anders zijn.

Mijn video speelt niet helemaal goed af. Hoe komt dit? arrow down

Om een serie of film te kijken is een internetverbinding met een constant en sterk signaal nodig. Wanneer je verbindingssnelheid afneemt, schakelt de videoplayer over op een lagere kwaliteit. Wordt de internetverbinding tijdens het kijken verbroken, dan stopt de video. Zodra de verbinding is hersteld, kan de video weer worden gestart.

Kan ik OUTtv Pro in HD kijken? arrow down

Alle OUTtv Pro video’s zijn in HD-beeldkwaliteit beschikbaar. Daarnaast hangt de beeldkwaliteit altijd af van de snelheid van je internetverbinding: deze is zo hoog mogelijk voor zover je verbinding dit toelaat. Wanneer je verbindingssnelheid afneemt, schakelt de video player automatisch over op een lagere kwaliteit. Het geluid is stereo.