Zeewoldenaar de cel in voor beroven Grindr-date

Een 27-jarige man uit Zeewolde moet de cel in voor het beroven van zijn Grindr-date. Het slachtoffer dacht een pornofilm na te spelen, zette zodoende zijn voordeur op een kier, maar kreeg onder de douche een pistool tegen zijn hoofd.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Dat meldt De Stentor. Via Grindr had het slachtoffer afgesproken om een spannende ontmoeting te hebben, waarbij zijn date zijn woning binnen zou komen en bij hem onder de douche zou gaan staan.

Via de voordeur die op een kier stond kon de 27-jarige Adin A. het huis binnentreden. Onder de douche kreeg het slachtoffer de schrik van zijn leven. Zijn Grindr-date bleek een overvaller te zijn. Met een pistool op hem gericht beval de "date" om zijn bankpas en pincode af te geven. Het slachtoffer werd met tie-wraps vastgebonden en de dader vertrok. A. wist 3500 euro buit te maken. 

De rechter neemt het de dader extra kwalijk dat hij de kwetsbaarheid van zijn slachtoffer misbruikte. Door naakt onder de douche te gaan staan kon die zich nauwelijks verdedigen. Daarvoor krijgt de dader nu drie en een half jaar cel. Het OM had zes jaar geëist. 

Voor het slachtoffer zijn de gevolgen nog steeds groot, bleek tijdens de zitting. Hij kan zijn werk nog steeds niet volledig oppakken en durft nog niet in zijn oude woning te wonen.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen