WK-ambassadeur Qatar: “Homoseksualiteit is geestelijke schade”

Homoseksualiteit is “haram”, verboden in de Islam, en “geestelijke schade”. Dat heeft de WK-ambassadeur van Qatar gezegd in een interview met het Duitse ZDF.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Toch zijn homoseksuele fans wel welkom in het land, alleen moeten ze zich aan de regels van Qatar houden, benadrukt oud-voetballer Khalid Salman, die door de Qatarese autoriteiten ingezet wordt als WK-ambassadeur. De regels waar Salman naar verwijst houden in dat homoseksualiteit strafbaar is.

Salman is van mening dat zichtbaarheid van homoseksualiteit slecht is, omdat kinderen dan “foute dingen” kan worden aangeleerd.

Toen de ambassadeur de uitspraken deed brak een persvoorlichter het interview spontaan af, meldt ZDF.

De uitspraken van Salman zijn de zoveelste rel rondom het WK mannenvoetbal. Zo is er sprake van hotels die LGBT+’ers weigeren. Vorige maand bracht Human Rights Watch naar buiten dat de autoriteiten in Qatar willekeurig homoseksuelen en trans personen oppakken en gevangenzetten.

Hoewel de FIFA oproept om het WK “om voetbal te laten draaien” zullen een aantal landen met de OneLove-armband van de KNVB spelen. Deze campagne is erop gericht om “alle vormen van discriminatie” tegen te gaan, iets dat in Nederland mislukt is.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen