Wijnaldum draagt "one love"-armband in Boedapest

Georginio Wijnaldum gaat een "one love"-armband dragen tijdens de wedstrijd van het Nederlands elftal aanstaande zondag in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Met deze speciale aanvoerdersband wil Oranje een statement maken "tegen discriminatie". Overigens is deze specifieke armband géén regenboogband, zoals de Duitse keeper al eerder droeg.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De afgelopen dagen werd er vanuit de LGBT+-gemeenschap herhaaldelijk gevraagd aan Oranje om een statement te maken tegen de nieuwe antihomopropagandawet in Hongarije. Nu is besloten om de "one love"-armband te dragen, een campagne van de KNVB gericht op alle vormen van discriminatie.

Aanvoerder Georginio Wijnaldum zegt in een persbericht: “Met het dragen van deze band willen wij als Oranje benadrukken dat wij staan voor inclusiviteit en verbinding. We zijn tegen elke vorm van uitsluiting en discriminatie. Wij hopen zo iedereen die zich waar ook ter wereld gediscrimineerd voelt te steunen”.

In datzelfde persbericht schrijft de Nederlandse voetbalbond niets over de LGBT+-gemeenschap in Hongarije.

In Duistland werd afgelopen dagen geprobeerd om het stadion in München te verlichten in de regenboogvlag, wat op de steun van onder andere de burgemeester kon rekenen. Voetbalbond UEFA zette hier vandaag echter een streep door. Ook een actie van de Duitse keeper Manuel Neuer werd onderzocht. De regenboogarmband die hij droeg zou "politiek" zijn, maar werd vervolgens wel goedgekeurd.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen