Wereldaidsdag bij OUTtv: laat jezelf testen

Vandaag is het Wereldaidsdag, de dag waarop wereldwijd aandacht wordt besteed aan hiv en aids. Dit is nog steeds nodig: er zijn wereldwijd 37,9 miljoen mensen met hiv. Ook komen er (helaas) nog ieder jaar nieuwe infecties bij, dit waren er in 2018 zo’n 1,7 miljoen.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Je op tijd laten testen en starten met een behandeling is essentieel bij hiv. Volgens het HIV Monitoring Report leven in Nederland 23.300 mensen leven met hiv. Daarnaast zijn er naar schatting ongeveer 1900 mensen die nog niet weten dat ze hiv hebben. Het is belangrijk om je altijd te laten testen wanneer je symptomen vertoont, of wanneer je ook maar enige mate van twijfel hebt na onveilige seks. Testen kan altijd bij een huisarts, of bij de GGD wanneer je in een risicogroep valt. Mannen die seks hebben mannen behoren tot een risicogroep.

Je kan jezelf ook thuis op hiv testen. De ‘drempel’ is dan minder hoog, omdat je de test kan uitvoeren in de privacy van je eigen huis. De programmering op OUTtv wordt vandaag mede mogelijk gemaakt door de INSTI HIV zelftest. De test kan je discreet zelf online bestellen en heb je snel in huis. Je bestelt hem via instihivtest.com!

Vanavond op OUTtv: We Were Here

Vandaag zendt OUTtv om 22:49 de film “We Were Here” uit: dit is de eerste documentaire waarin zeer uitgebreid wordt teruggekeken naar de komst en impact van een ongelofelijk belangrijk hoofdstuk uit de homogeschiedenis: de aidsepidemie. De documentaire focust zich op San Francisco en volgt verschillende mensen die allen op een andere manier werden geraakt door deze onheilspellende epidemie. Door gebruik te maken van veel historisch materiaal laat de maker een diep menselijke blik zien op een wereld die op instorten stond. Tegelijkertijd ontwikkelde zich ook een krachtige, solidaire en creatieve beweging die de strijd aanging met vooroordelen, de farmaceutische industrie en de overheid.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen