Vrouw de cel in na verspreiden Grindr-naaktfoto’s

Een 31-jarige vrouw is door het gerechtshof in Londen veroordeeld voor een celstraf van 13 maanden voor het verspreiden van intieme foto’s en filmpjes die ze via Grindr had verkregen. Ze stuurde deze naar de vrienden en familie van de man die de foto’s naar haar had gestuurd. De vrouw deed zich op de app voor als man.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Dat melden verschillende Britse media. Het slachtoffer deelde zijn telefoonnummer, e-mailadres en zijn CV (hij was op zoek naar een baan). Toen hij argwaan kreeg over de werkelijke identiteit van de persoon met wie hij contact had, wat achteraf de 31-jarige Yannick Glaudin bleek te zijn, verbrak hij het contact. De, nu veroordeelde, vrouw ging het slachtoffer en zijn toenmalige vriend vervolgens stalken.

Ze viel vrienden en familie van het slachtoffer maandenlang lastig met verschillende nepprofielen. Ze deelde de intieme foto’s en video’s met onder andere familieleden en vrienden van de man. Toen het slachtoffer een nieuwe relatie kreeg, ging het van kwaad tot erger. 

De nieuwe vriend, met wie het slachtoffer nu geen relatie meer heeft, kreeg ook met de stalker te maken. Ze zocht contact met zijn vrienden en deed valse beschuldigingen. Ze ging zelfs naar de politie, waar ze de vriend beschuldigde van het ‘misbruiken van een jonge jongen’.

Ook kwamen er vreemde mannen naar het appartement van het toenmalige koppel, op zoek naar seks. Uit de rechtszaak bleek volgens Britse media dat Glaudin deze mannen het adres van haar slachtoffers had gegeven. De ex-vriend noemde dit tijdens de rechtszaak “een hel op aarde”.

Nadat Glaudin in 2018 bekend had schuldig te zijn, vluchtte ze naar Frankrijk. Daar werd ze met een arrestatiebevel opgepakt. Naast celstraf heeft de stalker ook een contactverbod gekregen met beide mannen.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen