VMAs: Taylor Swift wilde niet optreden tenzij haar drag queens ook prijzen ontvingen

Eerder deze week opende Taylor Swift de MTV Video Music Awards (VMAs) samen met de drag queens die te zien zijn in de videoclip voor ‘You Need To Calm Down’. Een van de drag queens onthulde achteraf dat Taylor enkel wilde optreden als alle drag queens ook hun eigen trofeeën ontvingen voor de videoclip.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De zangeres openende de show met een live recreatie van haar videoclip voor het LHBT+ gerichte nummer ‘You Need To Calm Down’. Ze werd op het podium vergezeld door diverse drag queens, waaronder Tatianna, Trinity K Bonet en Jade Jolie (die later in de show verward werd met Taylor Swift door John Travolta).

Bonet onthulde na de show dat Swift ervoor zorgde dat alle queens kregen wat ze verdienden. Op Instagram schreef ze: ‘’Taylor Swift zorgde ervoor dat we allemaal twee moonmen kregen voor de prijzen die ze vanavond won. Ze wilde niet optreden tenzij we ook prijzen kregen.’’ Bonet voegde er nog aan toe: ‘’Ik heb straks twee moonmen met mijn naam erop in mijn huis- dit is mijn leven!’’ Alle queens stonden tevens naast Swift op het podium bij het ophalen van de prijs voor ‘Video of the year’.

Naast het bedanken en eren van de drag queens, nam Swift tijdens haar speech ook de gelegenheid om een krachtig bericht te sturen naar het Witte Huis. Ze bedankte haar fans voor het ondertekenen van haar petitie om de gelijkheidswet te ondersteunen. Ze zei dat de petitie al een half miljoen handtekeningen heeft verzameld. Volgens haar is dit vijf keer zoveel dan de vereiste hoeveelheid om een reactie van het Witte Huis te krijgen. Echter reageerde het Witte Huis met kritiek naar de gelijkheidswet, bewerend dat de anti-discriminatiewetgeving "ouderlijke rechten en gewetensvrijheid" ondermijnt.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen