Vind Drag Queens bij jou in de buurt met nieuwe app

outtv, gay, dragr, drag queens, app
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
De app vindt zijn ontstaan in Albuquerque in de Verenigde Staten, waar Erinn de app samen met haar co-bedenkers opzette.

Hoe zijn jullie op het idee van de app gekomen?
“We bedachten Dragr nadat we erg gefrustreerd waren door het aantal drag shows dat we misten. Het leek wel alsof we iedere week weer hoorden van een geweldige artiest die in onze stad was geweest, en we hier achteraf pas achter kwamen. We zijn in gesprek gegaan met andere drag fans en kwamen erachter dat zij dit ook meemaakten. Door de manier waarop algoritmes werken op social media raken dingen verloren in de mengelmoes.  Als je niet op het juiste moment op social media zit, kan je de aankondiging van je favoriete queen zomaar missen. We besloten om een simpele plek te maken waar artiesten en fans krijgen wat ze graag willen: een planning. Geen gedoe, geen gegraaf. Gewoon de drag die je wil en de community waar je van houdt.

Je zegt dat de app erg simpel is, hoe werkt ‘ie dan?
“De app laat je drag shows zien die bij jou in de buurt zijn, op basis van je gps-locatie. Als er niets in de buurt is (of niets waar je graag heen wil), kan je je locatie veranderen en naar queens in andere steden of zelfs landen zoeken. Perfect voor de drag fans-on the go. De app werkt wereldwijd en hoewel er ook grote artiesten zoals de queens van RuPaul’s Drag Race en Dragula in voorkomen, leunt de app veel meer op het promoten van lokale drag artiesten. En we zijn all-inclusive bij Dragr, dus ook drag kings en hyper queens zijn welkom. Oh, had ik al gezegd dat het gratis was?”

Kan iedereen dan ook drag shows aan de app toevoegen?
“We zijn altijd op zoek naar nieuwe drag acts om toe te voegen, dus we houden van aanraders. We horen het liefst over events van lokale queens, maar willen natuurlijk van zo veel mogelijk fans als mogelijk horen, zodat we de beste app kunnen maken voor de community waar we van houden.”

Je hoort tegenwoordig vaak dat LHBT-ers alleen nog maar online te vinden zijn en bijvoorbeeld dates regelen via apps als Grindr, in plaats van de kroeg in te gaan. Is deze app een nieuwe manier om dat verhaal om te keren en mensen weer te laten genieten van hun community?
“Dat is iets waar we het meest op hopen. De drag community is voor ons meer dan alleen een leuke avond uit, het is een familie waar we van houden. We hopen dat deze app mensen aanmoedigt om betrokken te raken bij hun lokale scene. We hopen dat, door Dragr, mensen geïnspireerd raken om drag te gaan doen, drag te supporten en hun drag tribes te vinden.”

De app is net aangekondigd, war zijn de reacties die jullie tot nu toe hebben gehad?
“Tot nu toe zijn de reacties op de aankondiging fantastisch. De fans zijn erg enthousiast dat ze eindelijk één plek hebben waar ze alle beste drag kunnen vinden en de lokale queens zijn erg blij dat ze nu extra exposure krijgen voor hun geweldige werk.”

Wat hopen jullie nog meer te bereiken met de app?
“We hebben altijd maar een hoofddoel gehad voor Dragr: Fans in contact brengen met de artiesten waar zij van houden. Dragr gaat over het zichtbaar maken van drag en een community vieren die zo veel mensen heeft geholpen en gered. Als je Dragr gebruikt, support je niet alleen een queen, je support een hele industrie met geweldige artiesten, alsook LHBT-bedrijven en goede doelen.”

Dragr is vanaf de herfst in je app store te vinden en is dus gratis en wereldwijd te gebruiken. Kijk voor meer informatie op www.dragrapp.com.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen