Victoria’s Secret’s eerste transgender model

Voor het eerst gaat het welbekende lingeriemerk Victoria’s Secret de samenwerking aan met een transgender model, Valentina Sampaio. Op een van haar Instagram posts schreef Sampaio over de samenwerking: ‘’Stop nooit met dromen.’’
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Victoria’s Secret is voorheen meerdere male in opspraak gekomen met betrekking tot het gebrek aan diversiteit in zowel de campagnes als de shows. Zo benadrukten velen het gebrek aan transgender en plussize modellen. Het is daarom ook geen verrassing dat meerdere mensen vol lof op Sampaio’s Instagram reageerden over het nieuws.

voguebrazil dec17 valentina article1


Sampaio heeft tot dusver al een indrukwekkend cv opgebouwd in de modewereld: Ze verscheen o.a. op de covers van de Franse, Braziliaanse en Duitse Vogue tijdschrift. 

01 french vogue cover march 2017 1487084199

Victoria’s Secret’s marketingdirecteur Ed Razek wist in november nog veel kritiek op de hals te halen. Dit was nadat hij antwoordde op de vraag of het merk transgender en plussize modellen moest includeren met "Nee, ik denk niet dat we dat zouden moeten doen. Want de show is een fantasie." Achteraf bood hij hier vrij snel zijn verontschuldigingen voor aan. 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen