'Verdachte post' voor Straight Pride organisatie blijkt envelop vol glitter te zijn

De organisatoren achter de Hetero Pride in Boston ontvingen maandag drie enveloppen zonder afzender. Dit vonden zij verdacht genoeg om de FBI, brandweer en een bom-eenheid te bellen. De enveloppen bleken echter enkel gevuld te zijn met gekleurde glitter.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Eerder werd de aanvraag voor het organiseren van een heteroparade goedgekeurd door de gemeente van Boston (ondanks een lading kritiek vanuit de LHBT+ gemeenschap). Toen de organisatie hierachter, Super Happy Fun America, post ontving zonder afzender, schakelden zij de autoriteiten in.

Uiteindelijk bleken de enveloppen gevuld te zijn met kleurrijke glitter en Bijbelpassages over liefde. Desalniettemin beschouwt John Hugo, leider van Super Happy Fun America, dit als een terroristische daad. Volgens de organisatie leidden de brieven tot een ‘’grote scene’’ en was het hele gebeuren een ‘’enorm ongemak.’’

Ondanks ‘de schrik’ laten ze weten gewoon door te gaan met hun heteroparade eind augustus. Verder komt het voor velen niet als een verrassing dat de organisatie sinds het aankondigen van Straight Pride een significante hoeveelheid haatmail heeft ontvangen. 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen