Uber-chauffeur vertelt homovaders dat hun baby ‘zijn moeder nodig heeft’ en belt de politie

Een homostel in Californië werd tijdens een Uber-rit verteld dat hun baby een moeder nodig heeft. Het stel gelooft tevens dat de Uber-chauffeur de politie belde, omdat ze later bezocht werden door politieagenten. Nadat ze een klacht indienden bij Uber, ontving het stel enkel een automatische terugbetaling van de rit en een klachtenformulier.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Een van de twee vaders, James Moed, uitte zijn frustratie om het incident op zijn Twitter. Hij beweert dat hun Uber-chauffeur de politie belde over hem en zijn echtgenoot. Dit was nadat de bestuurder hun huilende baby zag en zei dat het kind door zijn moeder verzorgd zou moeten worden.

Toen het gezin diezelfde avond in hun hotelkamer van het Marriott Marquis Marina in San Diego was, stond de politie om half twee ’s nachts voor de deur. Het stel moest aantonen dat zij de wettelijke ouders van het kind zijn. In een reeks Twitterberichten schreef Moed: ‘’Het blijkt dat de Uber-chauffeur die ons naar het hotel had gebracht de politie had gebeld - ons beschuldigde van… kinderhandel? Bedreiging?”

Moed schreef tevens dat hij de rest van de nacht niet kon slapen en zichzelf af bleef vragen ‘’wat als we zijn paspoort niet bij ons hadden’’ of wat als ‘’de agenten minder aangenaam waren?’’ Hij voegde eraan toe dat hij Uber op de hoogte bracht van het incident, maar tot dusver enkel een automatische terugbetaling en klachtenformulier heeft ontvangen van het bedrijf.

‘’Houd je $10. We willen bewijs dat jullie #LGBTQ rijders veilig houden van homofobe bestuurders.’’ Moed schreef verder dat hij niet geïnteresseerd is in het ontslag van de chauffeur, maar enkel in een verontschuldiging en bewijs dat de man in kwestie LGBTQ sensitivitytraining zal volgen. Het bedrijf Uber zegt dat ze het incident onderzoeken.  

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen