Twee lesbiennes bestraft met zes stokslagen in Maleisië

OUTtv, news, nieuws, gay, Maleisië, lesbiennes, lesbisch, lhbt, lgbt, anti-gay, holebi, sharia, lgbtq
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
De twee vrouwen van 22 en 32 jaar oud waren afgelopen april betrapt tijdens het vrijen in een auto door Islamitische handhavingsfunctionarissen. Seksueel contact tussen personen van hetzelfde geslacht wordt onder de Maleisische wet gezien als een misdaad en is daarmee dus strafbaar. Een Islamitische Sharia rechtbank veroordeelde de vrouwen ieder tot zes stokslagen en een boete van RM3,330 (omgerekend bijna 700 euro) nadat beiden een schuldbekentenis hadden afgelegd. Bij het veroordelen van de vrouwen omschreef de rechter zijn vonnis als een waarschuwing naar anderen.
 
De krant Star Online meldt dat het vonnis na ongeveer zes minuten was voltrokken en plaatsvond achter gesloten deuren. De vrouwen ontvingen individueel zes stokslagen voor de rechter en een publiek van om en nabij 150 mensen. De raad van de orde in de Maleisische staat Terengganu werd vertegenwoordigd door de voorzitter Sallehudin Harun. Harun beweerde het volgende over het bijwonen van het vonnis: "Ik was er eerder over verward omdat wij ons voorstelden dat het heftig zou zijn, maar na het vandaag gezien te hebben- het zet de Sharia rechtbank in een positief licht en deze kwestie moet niet overdreven worden''. Volgens Harun zou de veroordeling ''soepel'' zijn gelopen en heeft het de beschuldigden ''geen enkele schade veroorzaakt''.
 
De veroordeling is door zowel lokale als internationale mensenrechtenorganisaties bekritiseerd. Zo wordt deze straf aangeduid als vernederend en inhumaan door de Human Rights Commission of Malayasia. Amnesty International roept de Maleisische regering tevens op om de wetten die straf opleggen aan gemarginaliseerde groepen in te trekken.
 
Bron: The Star OnlineGay Star News
Beeld: The Star TV
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen