Turkije: kinderen moeten stoppen met het tekenen van regenbogen

Een initiatief van het Museum voor moderne kunst in Istanbul om kinderen regenbogen te laten tekenen, is bekritiseerd door het Turkse Ministerie van Onderwijs. De actie zou een samenzwering zijn om kinderen “homo te maken”.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Dat schrijft de Jerusalem Post. Aan nieuwsmedium Al-monitor zou bevestigd zijn dat sommige scholen hun leerlingen inderdaad hebben afgeraden om regenbogen te tekenen.

De actie om regenbogen voor het raam te hangen gebeurt in meerdere landen om hoop te houden tijdens de coronacrisis. Het initiatief werd in Turkije aangewakkerd door het Museum voor moderne kunst in Istanbul.

Volgens de Jerusalem Post zouden religieuze leiders boos hebben gereageerd op de regenboogtekeningen, uit angst dat deze kinderen “homo zouden maken”.

De actie volgt recente negatieve uitspraken over de LGBT+-gemeenschap in het land. Zo steunde de regering een anti-homospeech van een hoogstaande Imam. Deze preekte dat de Islam homoseksualiteit “vervloekt”. Homo’s zouden ziektes meebrengen en voor verval van de bevolking zorgen.

Toen advocaten hiertegen een klacht indienden, werden ze vervolgens zelf aangeklaagd wegens “het beledigen van religieuze waarden”.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen