Trump’s militaire transgenderverbod goedgekeurd

Amerika, trump, donald, brett kavanaugh, verenigde staten, vs, transgender, leger, militair, verbod, lgbt. lgbtq, holebi, gay, nieuws, news, politiek
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
De rechtbank stemde afgelopen dinsdag met 5-4 in het voordeel van het anti-transverzoek, voorgesteld door de Trump-administratie. Onder degenen die vóór het verbod hebben gestemd, is Brett Kavanaugh. Het verbod houdt in dat transgender personen die een geslachtstransitie nodig hebben of hebben ondergaan, niet mogen dienen in het leger. Het beleid zal geen effect hebben op transgenders die al in het leger werkzaam zijn, noch zal het gevolgen hebben op transgenders die bereid zijn te dienen in hun ''biologische geslacht''.
 
Trump kondigde zijn plannen aan voor het verbieden van 15.000 transgender militaire mannen en vrouwen in juli 2017. Zijn plan werd destijds geblokkeerd federale rechters. Nu vond het anti-trans-voorstel echter zijn weg terug naar de rechtbank.
 
Het is niet verwonderlijk dat zijn plan om trans-militaire mannen en vrouwen te verbieden werd opgevangen door kritiek en tegenstand van LGBT+ -activisten en transgender militairen. Het Hooggerechtshof keerde rechterlijke bevelen op dinsdag (22 januari) om, waardoor het Pentagon de plannen niet kon uitvoeren. Desondanks heeft het Hooggerechtshof geweigerd zaken met betrekking tot het verbod te behandelen. In plaats daarvan zullen deze zaken door lagere rechtbanken moeten gaan, wat betekent dat het verbod in werking treedt.
 
Bron: Attitude
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen