Transgender vrouw door groep jongens mishandeld in Amsterdamse metro

Een trans persoon is afgelopen zaterdag in een Amsterdamse metrolijn door drie jongens mishandeld. Dat meldt De Telegraaf. Volgens een ooggetuige dacht de vrouw dat de jongens haar zouden gaan vermoorden.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

In de krant vertelt de ooggetuige wat hij zag gebeuren. Volgens hem stapte de vrouw "met hoge snelheid" de Metro in. "Daarna kwamen drie jonge mannen in jongenskleding binnen. Ze gingen achter de transgender persoon aan en gaven die een keiharde trap, waarna de persoon probeerde richting de bestuurder te lopen. De drie jonge mannen schreeuwden naar haar. Zij was aan het huilen en sprak in het Engels dat het drietal haar zou willen doden. Het was een vreselijke mishandeling."

Volgens de ooggetuige was de trans persoon een vluchteling die in Nederland een beter leven zocht.

De politie wist de verdachten te arresteren dankzij een omstander die hen identificeerde. De jongens hadden zich in de metro verspreid en hun gezichten bedekt. Toch wil het slachtoffer volgens De Telegraaf geen aangifte doen. De krant laat weten dat er nog contact wordt gezocht met Roze in Blauw, het politienetwerk dat zich bezighoudt met LHBT+-zaken.

Het aantal aangiften van homo- en transgenderdiscriminatie in Nederland is het afgelopen jaar gestegen, na een aantal jaar van afname. Dat het voor LHBT+’ers belangrijk is om aangifte te doen benadrukte Roze in Blauw al na een incident van homofoob straatgeweld in Amsterdam afgelopen Pasen. Twee homomannen filmden toen een groep jongens die hen nariepen en bespuugden. Het filmpje werd breed gedeeld over het internet.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen