Trans student geschorst wegens geslachtsoperatie

Een 21-jarige transgender student is voor twee semesters geschorst door een religieuze school in Tennessee. De reden hiervoor? Hij onderging een geslachtsoperatie.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Yanna Awtrey werd deze maand geschorst aan het Welch College in Gallatin, nabij Nashville, na het ondergaan van een operatie om borstweefsel te verwijderen. In eerste instantie was het ook de bedoeling dat Awtrey bij een koppel zou intrekken, echter trok het stel hun aanbod in nadat ze erachter kwamen wat voor operatie het was.

Gelukkig had Awtrey een transgender kennis waar hij mocht verblijven, maar zijn situatie verslechterde toen hij een brief van zijn school ontving. In deze brief stond dat hij niet terug mocht komen vanwege de aard van zijn operatie. Uiteindelijk moest de jonge student voor een tuchtcommissie verschijnen en werd hij geschorst voor twee semesters.

Het Welch College liet in een statement aan Buzzfeed News het volgende weten: “Het College is van mening dat God de mensheid in twee verschillende en complementaire geslachten heeft geschapen: mannelijk en vrouwelijk. Het college erkent dat de val van de mensheid in zonde gebrokenheid heeft geïntroduceerd in de goede schepping van God, ook op het gebied van menselijke seksualiteit. Welch College is van mening dat mensen die dergelijke verwarring ervaren - en de nood die er gewoonlijk mee gepaard gaat - met liefde en mededogen moeten worden behandeld. Het College is ook van mening dat een poging om iemands lichamelijke identiteit te veranderen een afwijzing is van Gods ontwerp voor de mensheid. "

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen