Toeristen in Maleisië opgepakt na “immorele daden” met undercover agent

Een homoseksueel koppel dat op reis was in Maleisië is opgepakt vanwege “immorele daden” met een undercover agent. De twee werden in hun hotelkamer gearresteerd.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De twee mannen Tang Van Duc (22) en Lee Vu Linh (29) zijn gearresteerd door de Maleisische Immigratiedienst, meldt de New Straits Times. Het Vietnamese koppel is aangeklaagd voor “immorele daden” met een agent-provocateur.

De mannen bekenden schuldig te zijn aan de aanklacht en moeten een boete van 1000 Maleisische Ringgit betalen (217 euro) . Het koppel werd niet vertegenwoordigd tijdens de rechtszaak.

De situatie voor LHBT+’ers in Maleisië is slecht. Maleisië kent twee juridische systemen, het civiel recht en het shariarecht. In beide systemen is homoseksualiteit illegaal. Deze week werden minstens vier homoseksuele mannen bestraft met stokslagen. Ook vorig jaar gebeurde dit bij twee vrouwen. Gezien de omstandigheden is het geen verrassing dat het homohuwelijk nog steeds illegaal is in Maleisië. In juni zei de premier nog het homohuwelijk “niet te begrijpen”.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen