The Devil Wears Prada wordt een musical… met muziek van Elton John

Miranda Priestly en haar sneren zullen binnenkort op de planken te aanschouwen zijn! De filmklassieker uit 2006 zal volgend jaar in Chicago als musical in première gaan. De muziek zal worden geschreven door niemand minder dan Elton John.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De musical zal opnieuw het verhaal vertellen van Andy die bij een modetijdschrift in New York carrière wil maken. Ze moet zich zien te redden onder het gezag van de hell in heels, Miranda Priestly. In de filmversie speelden onder andere Meryl Streep, Anne Hathaway en Stanly Tucci mee. Wie er nu de rollen gaan vertolken is nog niet bekend. Wel wordt er door de producenten beloofd dat de dertien jaar oude film een ‘fabuleuze, frisse make-over’ krijgt.

Meryl Streep zei in de rol van de hoofdredactrice Priestly: ‘er is niemand die kan doen wat ik doe’. Als dat waar is, zien we Meryl misschien wel in het theater. Zo ver is het overigens nog niet. Wel is bekend dat Tony Award-winnares Anna D. Shapiro de regie op zich zal nemen.

De muziek wordt geschreven door Elton John. De Rocket Man-zanger is momenteel aan zijn afscheidstournee bezig. Toch kwam er ook nog een film over zijn leven uit, en nu dus een musical met nieuwe door hem geschreven muziek.

De musical zal te aanschouwen zijn in het Nederlander Theater in Chicago. Genoeg reden voor de musical om ook naar Nederland zélf te komen, toch? That's all.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen