Tel Aviv gaststad Eurovisie Songfestival 2019

outtv, gay, songfestival, eurovisie, eurovision, tel aviv
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Het besluit is genomen door de Eurovision Song Contest Reference Group, nadat zij de Israëlische publieke omroep KAN hadden gevraagd om op zijn minst twee potentiele steden kandidaat te stellen. De strijd ging nog tussen Jeruzalem en Tel Aviv. De keus is dus gevallen op de laatstgenoemde stad. Jon Ola Sand, executive supervisor van de EBU zegt: “We willen graag alle Israëlische steden die mee hebben gedongen om gaststad te worden voor het Eurovisie Songfestival bedanken. Ook willen we KAN bedanken, dat een deskundige en grondige beoordeling heeft uitgevoerd om ons te helpen de uiteindelijke beslissing te nemen,” aldus Sand.

Er is voor Tel Aviv gekozen omdat deze stad overall de beste setup heeft voor het grootste live-muziekevenement ter wereld. “We zijn verheugd om de wedstrijd naar een geheel nieuwe stad te brengen en kijken er naar uit om samen met KAN het Eurovisie Songfestival van 2019 nog spectaculairder te maken,” sluit Sand af.

Vorige week stuurde de EBU nog een brief naar de premier van Israël met de vraag of veiligheid voor bezoekers aan het festival kan worden gegarandeerd. “We verwachten deze week garanties te ontvangen van de premier met betrekking tot de veiligheid en bewegingsvrijheid van iedereen die naar het evenemt komt. Deze garanties zijn absoluut noodzakelijk zodat wij verder kunnen met de planning van het evenement om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen en de waarden van diversiteit en inclusivieit van het Eurovisie Songfestival te behouden,” zegt Frank-Dieter Feiling, voorzitter van de Eurovision Song Contest Reference Group.

Israël is al twee keer eerder gastland geweest voor het Songfestival. In 1979 en 1999 werd het festival gehouden in Jeruzalem. Met de winst van Netta in 2018 in Lissabon zal het land nu voor een derde keer het festijn organiseren, ditmaal dus in een nieuwe stad.
 
Bron: eurovision.tv
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen