Tel Aviv Calling: Update

TEL AVIV, UPDATE, TEL AViv update, OUTtv, out news, gay news, eurovision update
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

LGBT-activisten dringen Sarah op het Eurovisie te boycotten

Hooggeplaatste LGBT + -activisten uit Ierland roepen de Ierse McTernan op om zich terug te trekken van het songfestival in Tel Aviv als onderdeel van de ‘’Boycott Divestment, Sanctions’’ (BDS) -campagne tegen Israël vanwege het aanhoudende Israëlisch-Palestijnse conflict. Zo verstuurde de activisten een brief en opende ze met "Wij vinden dat we u moeten schrijven om onze diepe bezorgdheid te uiten over het politieke gebruik van het Eurovisie Songfestival dat dit jaar door Israël wordt gemaakt, en om met name de kwestie van Pinkwashing.'' Sarah heeft geen publiekelijke reactie gegeven en is op dit moment in Moskou voor een Eurovisie preparty, het lijkt er dus niet op dat de 25-jarige zangeres het advies van de activisten op zal volgen.

Sarah is niet de eerste die werd opgeroepen om haar performance te boycotten; ook Madonna kreeg hier mee te maken. Ze werd aangespoord om haar optreden te boycotten door verschillende groepen, waaronder de Palestijnse Campagne voor de Academische en Culturele Boycot van Israël (PACBI). Alia Malak van de PACBI zei: "We hopen dat Madonna aan de goede kant van de geschiedenis staat door te weigeren haar muziek en imago te laten exploiteren door een regime dat wanhopig hunkert naar de witwas die het Eurovisie Songfestival biedt."

Dana International opent het Eurovisiesongfestival 2019!

Ze won het Eurovisie Songfestival in 1998 en heeft sindsdien een veelzijdige carrière over de hele wereld, en nu brengt Dana International het allemaal naar huis, met de opening van de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv. Ze opent de show met een medley van "Tel Aviv" en een speciale versie van het nummer waar ze in 1988 mee won; Diva!


 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen