Tel Aviv Calling: Update

Beroemdheden spreken zich uit tegen voorgestelde boycot

Wegens de locatie van het Eurovisie Songfestival 2019 (Tel Aviv) zijn er diverse activistische groepen die iedereen oproepen voor boycot. Echter zijn er diverse beroemdheden die zich keren tegen dit voorstel, waaronder Sharon Osbourne en Scooter Braun.

Samen met meer dan honderd beroemdheden ondertekenden zij een brief om de inspanningen voor de boycot af te breken. Deze brief is samengesteld door de non-profit organisatie Creative Community for Peace (CCFP). Volgens hen is de poging tot een boycot een aanslag op de ‘’geest van saamhorigheid’’ die bij het Eurovisie Songfestival hoort: "Wie roept om Eurovisie 2019 te boycotten ... [ondermijnt] de geest van de wedstrijd en verandert deze van een instrument van eenheid in een wapen van verdeeldheid".

Hotelprijzen in Tel Aviv kelderen 

Nadat Tel Aviv als de gaststad werd aangekondigd voor het 2019 Eurovisie stegen de hotelprijzen buiten proportioneel. In sommige gevallen werden hotelkamers 1000% duurder wegens de anticipatie dat het bezoekersaantal in de stad met zo’n 20.000 toeristen zou groeien tijdens Eurovisie maand.

Nu blijkt deze voorspelling niet meer zo haalbaar: duizenden kaarten zijn nog beschikbaar. Als reactie verlagen talloze hotels hun prijzen. In het geval van Hotel Rothschild 22 zijn sommige prijzen voor het Eurovisieweekend meer dan 50% gedaald. Desondanks zijn de gemiddelde hotelprijzen in die periode zo’n 20-30% hoger dan normaal in het seizoen. Het wordt verder ook vermeld dat de gemiddelde prijzen voor vliegtickets naar Tel Aviv ook lager dan normaal zijn, suggererend dat de vraag hiernaar best laag is.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen