Tel Aviv Calling: Update

Tel Aviv Calling, Tel Aviv, Israël, Eurovision, Eurovisie, Songfestival, Europa, Queer, LGBT, gay, muziek, holebi, outtv
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Ophef rondom Oekraïne

Na het winnen van de nationale selectie zou Maruv de vertegenwoordigende artiest zijn voor Oekraïne in Tel Aviv. Er werd echter gemeld dat de openbare omroep haar management een contract had gestuurd waarin Maruv werd verplicht alle aankomende optredens en optredens in Rusland te annuleren. Ze kreeg 48 uur om het contract te ondertekenen of het risico te lopen te worden vervangen.De dag erna onthulde ze dat het contract haar bovendien had verbannen van het improviseren op het podium en het communiceren met journalisten zonder de toestemming van de omroep. In het geval dat zij deze clausules niet volgt, zou ze een boete van ₴ 2 miljoen (ongeveer € 65.200,-) moeten betalen. De zangeres beweerde ook dat de omroeporganisatie haar geen financiële compensatie voor de wedstrijd zou geven en ook niet zou betalen voor de reis naar Tel Aviv. Uiteindelijk hebben zowel Maruv als de omroep bevestigd dat ze Oekraïne niet zal vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival.

In oktober kondigde de particuliere Oekraïense omroep STB trots aan dat het een driejarig memorandum met de staatszender UA:PBC had ondertekend. Nu heeft STB gereageerd met een lange verklaring, die duidelijk maakt dat ze het misbruik van Vidbir (de nationale selectieshow) en de winnaar van de wedstrijd niet ondersteunen. Op de vraag of STB volgend jaar de Nationale Selectie uitvoert, verklaarde de particuliere omroep: "Gezien de huidige situatie zullen we nadenken over of het zinvol is om verder deel te nemen aan de Nationale Selectie van het Eurovisie Songfestival."

UPDATE: Oekraïne zal niet deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. Dat heeft de nationale omroep vanmiddag laten weten online. Dit komt nadat ook de nummer 2, Freedom Jazz en de nummer 3, Kazka  hun land niet willen vertegenwoordigen, omdat zij de nationale selectie niet gewonnen hadden.

Comeback Queens: gastoptredens van vorige deelnemers en winnaars?

Het gerucht doet de ronde dat bepaalde voorgaande deelnemers en winnaars het podium zullen betreden in Tel Aviv. Israëlische nieuwswebsite Israël hayom meldt dat de winnaars van het Eurovisie Songfestival Mans Zelmerlow, Conchita Wurst, Alexander Rybakand en oud-deelnemers Verka Serduchka en Eleni Foureira zullen optreden in Tel Aviv, waarbij elke artiest het lied van een andere zanger zingt. Conchita Wurst die een show-stopping performance van Eleni’s Fuego geeft staat zeker op ons verlanglijstje!

Het gerucht dat Madonna als gast-performer zou verschijnen loopt al geruime tijd rond. Sommigen zeggen echter dat de financiële voorwaarden de Queen of Pop ervan weerhoudt een contract te tekenen.

En natuurlijk zijn er meer deelnemers bekendgemaakt! 

Het Duitse duo S!sters vertegenwoordigt Duitsland in Tel Aviv met het nummer Sister.De Hongaarse zanger Joci Pápai zal Az én apám uitvoeren.Tamta, de artiest die dit jaar Cyprus vertegenwoordigt, heeft een fragment van haar Eurovisie-lied uitgegeven genaamd Replay (die op 5 maart in zijn geheel te horen is).

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen