Tel Aviv Calling: Update

Het is tijd voor jouw wekelijkse Eurovisie-update, want het grootste muziekfestival ter wereld komt langzamerhand steeds dichterbij! We zullen je hier op OUT.tv wekelijks op de hoogte houden van het laatste nieuws, de beste roddels en meer.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Israëlische advocaat wil BDSM band Hatari verbannen van de wedstrijd

Hatari, de inzending van IJsland, wist met hun muziek en uitstraling vrij veel aandacht te trekken. Hatari is een uitgesproken BDSM band en niet iedereen staat op hun deelname in Tel Aviv te wachten. Nitsana Darshan, Leitner, een Israëlische advocaat, roept de minister van binnenlandse zaken op om Hatari verbannen van de wedstrijd. Dit is omdat hun uitgesproken standpunt over Palestina meerdere malen in de media is gekomen.

Nitsana is het hoofd van Shurat HaDin, een organisatie die wettelijke vertegenwoordiging biedt voor mensen die betrokken zijn bij joodse en Israëlische doelen. Ze betoogt dat Hatari gebruik wil maken van het Eurovisieplatform om een protest tegen Israël uit te voeren.

Hoewel er nog geen beslissingen zijn gemaakt, is het duidelijk dat er genoeg politieke hobbels in de weg zitten tussen nu en mei.

Winnaar 2017 komt terug op ‘’fast-food music’’ opmerking

De winnaar van Het Eurovisiesongfestival 2017, Salvador Sobral, veroorzaakte destijds een kleine controversie gedurende zijn speech. Hierin refereerde hij naar Eurovisiemuziek als ‘’fast-food music’’’. Nu is de zanger teruggekomen op zijn statement tijdens een talkshow en lijkt de Portugese artiest een sympathiekere houding tegenover Eurovisiemuziek te hebben aangenomen:

''Tegenwoordig denk ik dat ik misschien te fundamentalistisch was, misschien te extreem. Omdat Eurovisie ... Mijn mening is dat het niet echt om muziek gaat. Het gaat over de show. Het is een show om mensen te laten genieten van alle nieuwe technologie, het nieuwe geluid van dingen, weet je."

Ondanks deze wending gaf Salvador toe niet al te rooskleurig terug te kijken naar zijn Eurovisie-ervaring. Zo beschreef hij zijn deelname als zijn ‘’prostitutie’’.

Nederland stijgt onder de bookmakers!


Met het nummer Arcade is Duncan Laurence momenteel een van populairste deelnemers. Hiermee heeft hij de voorafgaande favoriet, Sergey Lazarev uit Rusland, van de eerste plek verstoten in de voorspellingen.

Alexander Rybak (winnaar 2009 & deelnemer 2018) blijft echter achter Sergey staan. Op Instagram betuigt hij zijn steun aan de Russische deelnemer met het volgende: Seryozha, gefeliciteerd. Het is echte kunst! Dit keer, zal je winnen. Niet vanwege ‘Rusland’, maar vanwege ‘muziek’.

Alle inzendingen zijn bekend! Bekijk hieronder de laatste deelnemers die afgelopen week bekend zijn gemaakt.

Armenië: Srbuk – Walking Out


Azerbeidzjan: Chingiz – Truth


Belarus: ZENA – Like It


Ierland: Sarah McTernan – 22


Macedonië: Tamara Todevska – Proud


Malta: Michela – Chameleon


Nederland: Duncan Laurence – Arcade


Polen: Tulia – Fire of Love


Rusland: Sergey Lazarev – Scream


San Marino: Serhat – Say Na Na Na


Zweden: John Lundvik – Too Late For Love


Zwitserland: Luca Hänni – She Got Me

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen