Tammie Brown in Amsterdam: 'Je gaat God zien'

outtv, gay, tammie brown, amsterdam, klub kids, club yolo, rupaul's drag race, a little bit of tammie, walking children in nature, rpdr, drag queen
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Hi Tammie, we kennen je natuurlijk uit seizoen 1 van RuPaul’s Drag Race (RPDR). Jij bent een van de queens uit het eerste seizoen die nog steeds populair is. Hoe komt dat denk je?
“Dat komt omdat entertainen mijn doel is. Al voor RPDR was dat mijn doel, en ik wilde natuurlijk een ster zijn. Nu ik die ster ook ben is mensen entertainen het enige wat ik nog hoef te doen en ik doe dat op mijn eigen manier. Ik ben fashionable, heb stijl, humor, karakter en charisma. Ik ben anders dan wie dan ook en dat help me om op de voorgrond te blijven.”

Tijdens seizoen 1 was je dé catchphrase queen. ‘Walking children in nature’ en ‘Come on Telletubby, teleport us to mars’ komen nog vaak voorbij. Wat vind je hiervan?
“Ik vind het leuk! Mensen vragen me nog vaak ‘are you walking children in nature?’, maar ik heb er nu geen tijd voor om dat te doen. Om eerlijk te zijn vind ik dat ik een Grammy zou moeten krijgen voor mijn catchphrases. Ik heb er meer dan de andere queens en blijf ze maar maken.”

Heb je er ooit over nagedacht welke Teletubbie je naar Mars zou teleporteren?
“Nee eigenlijk niet. Ik wilde gewoon dat Manila haar mond hield.”

Aanstaande maandag kunnen we van jou genieten in Club YOLO. Wat kunnen de fans verwachten van je optreden?
“Je gaat sowieso naar huis met alle liedjes in je hoofd en snakkend naar meer. Ik ga veel nummers van mijn nieuwe EP zingen. Porta Potty Prostitute en Lip-sync Suicide komen voorbij en ze zullen aan het eind van de avond door je hoofd spoken.”

Over je nieuwe EP gesproken. Je eerste single was The Whale Song, over het beschermen van het leven in de zee. Waarom ben je zo gepassioneerd over dit onderwerp?
“Dat komt door het milieu en de klimaatverandering. Deze dieren hebben geen stem en we moeten de wereld laten weten wat er met ze aan de hand is.  Er gebeurt zo veel. Eerst de dieren die in Seaworld in gevangenschap leefden, de kerncentrale in Fukushima die nog steeds de oceaan in pompt, mensen in Japan die nog steeds walvissen of dolfijnen proberen eten en ik wil de dieren graag helpen.”

Wat waren andere inspiraties voor je EP?
“De EP is een voorproefje op mijn komende album Schubert. Schubert is een karakter dat ik aan het ontwikkelen ben voor het nieuwe album. Voor A Little Bit of Tammie Brown was Amanda Lear een grote inspiratie. Maar het nummer Lip-Sync Suicide gaat bijvoorbeeld over de keer dat ik weigerde te playbacken tijdens seizoen 1 van RPDR en is een soort hulde aan RuPaul.”

Heb je de nummers zelf geschreven?
“Ik heb het album zelf mee geschreven, dat vond ik het fijnst. Ik wilde niet dat mijn producer alles zou schrijven en ik aan de zijlijn zou moeten kijken. Ik vind het juist leuk om betrokken te zijn bij het schrijven van mijn muziek.”

Het is voor je fans een cadeautje dat je komt optreden in Amsterdam, maar wat voor cadeaus ontvang je zelf graag tijdens je optredens?
“Ik hou van Orchideeën en corsages, maar ook van champagne – dure champagne. En als je iets te smoken hebt, zeg ik daar natuurlijk ook geen nee tegen. Dat is legaal hier toch?”

Je optreden is wel op een maandag en veel mensen moeten op dinsdag natuurlijk werken. Wat is nou het beste excuus om je op dinsdagmorgen mee ziek te melden?
“Daar is geen excuus voor nodig, zeg gewoon dat je God moest zien.”

Tammie Brown is aanstaande maandag in Club YOLO in Amsterdam te zien tijdens de officiële afterparty van de Klub Kids Roast Battles. Heb je nog geen kaartje gekocht? Koop die dan snel via deze link.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen